Haberler

Bakan Işıkhan'dan emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi geldi. Bakan Işıkhan, Kırşehir'deki temasları sırasında yaptığı açıklamada, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kırşehir'deki konuşmasında emeklilere müjde verdi. Bakan Işıkhan, PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyaların olacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu, dolar bazında milli gelirde Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doların aşıldığını söyledi.

Bakan Işıkhan'dan Emeklilere Özel İndirim ve Kampanya Açıklaması

"İSTİHDAM VE İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI SON 21 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE"

Kişi başına milli gelirin de 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek düzeyini gördüğünü vurgulayan Işıkhan, şöyle konuştu: "2023 yılı iş gücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesindedir. Hem kadın hem genç hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyindedir. Kıymetli kardeşlerim tüm bunları sizlerle birlikte başardık. Bu birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye'yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak ve her alanda geliştirmeye devam edeceğiz."

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİM VE KAMPANYA

Kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerini, emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık 2 katına çıkardıklarını hatırlatan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SGK olarak, diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz, bankalara başvurarak bu promosyon ödemelerinden faydalanabilecekler. Kamu bankalarında başvurular bugün başladı. Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2-5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacak. Bunun dışında, emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız."

Bakan Işıkhan'dan Emeklilere Özel İndirim ve Kampanya Açıklaması

"EMEKLİLERİMİZ MUHALEFETİN TAHRİKLERİNE KAPILMASIN"

Bakan Işıkhan ayrıca "Kıymetli emeklilerimiz müsterih olsun, muhalefetin tahriklerine kapılmasın. Emekliler, bizim başımızın tacı. Nasıl emeklilerimize dokunacak en iyi ve en yeni politikaları bugüne kadar AK Parti hayata geçirdiyse bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Liderimizin her zaman söylediği gibi, denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan pay vereceğimiz en büyük kesim yine emeklilerimiz olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Işıkhan, tüm engellere ve finansal krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarla büyüdüğüne dikkati çekerek, yıl sonu itibarıyla enflasyonun düşüşe geçeceğini belirtti. İşçisiyle, işvereniyle, emekçisiyle, memur ve emeklisiyle 85 milyon vatandaşın refahının, aynı zamanda Türkiye'nin refahı ve gücü demek olduğunu vurgulayan Işıkhan, emeklilerin bu refahı en çok hak edenler arasında yer aldığını dile getirdi.

Bakan Işıkhan'dan Emeklilere Özel İndirim ve Kampanya Açıklaması

"EMEKLİLERİMİZE ZULÜM OLAN HER UYGULAMAYI BİZ BİTİRDİK"

AK Parti olarak attıkları adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettiklerine değinen Işıkhan, şöyle devam etti. "İlaç kuyruklarından maaş kuyruklarına, emeklilerimize zulüm olan her uygulamayı biz bitirdik. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile 636 oranında artış sağladık. En son kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek, emeklilerimizin gündemimizde olduğunu ve onların hayatlarını her yönden kolaylaştıracak adımları hayata geçirmeye devam edeceğimizi duyurmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik. Emekliler yılı kapsamında, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattık. Biliyorsunuz Sosyal Güvenlik Kurumumuz, bankalar aracılığıyla emekli maaşlarını ödemektedir. 2017'de emeklilerimize ilk kez banka promosyonu ödenmesini yine biz başlatmıştık."

Işıkhan, AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı Osman Arslan'ın şehri hak ettiği büyük hizmetlerle buluşturacağını sözlerine ekledi. AK Parti Kırşehir Seçim İrtibat Bürosu'nu da ziyaret eden Bakan Işıkhan, partililerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Hava Yolları Vedat Işıkhan Kırşehir Türkiye Tcdd PTT Gsm Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (118)

Metin Deniz:

Boş vaat bunlar derhal en düşük emekli maaşını asgari ücret düzeyine çıkarın

535
24
yanıtYanıtla
Ömer:

Oy moy yok size.

yanıt322
yanıt23
Narter Nart:

Hahoho... Türk Hava Yolları' nda inidirmmiş; UÇTUM VALLAHİ...

yanıt279
yanıt16
Hek Tor:

Çok iyi olur vallaaaa. Emeklilerin zaten uçakla gezmeleri, sinema ve tiyatrolara gitmeleri, PTT havalesiyle borç ödemeleri, borçlarını ödemek için yeni borç arayışlarına verdiği telefon paraları... Bu müşkülatlarını hafifletin ki oy versinler.

yanıt51
yanıt2
Emre Kırıcı:

emekli maaşı 10 bin kiram 15 bin?

384
18
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

prmosyon.ındırım ıstemıyoruz yasanabılır maas ıstıyoruz..bu seferde ındırım prmosyon alıyorsunuz dıye maaslara 5 sene zam yapmazsınız

364
16
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Eskiden emekli olan hayatını yaşıyordu şimdi hayatta kalmaya çalışıyor

357
17
yanıtYanıtla
burak sencanli:

Emekli onları kullanmak için parası kalmıyorki emekliye indirim olsun Zam yapamadınız işte yetersiz maaş hayla dalga geçiyorsunuz

281
14
yanıtYanıtla
Kenan Özcan:

Doğru lafa bile??bu işareti yapıyorlar yazık size troller

yanıt43
yanıt10
Mehmet Altin:

dalgaya devam

273
12
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title