Haberler

ATO Başkanı Bezci: Misyonumuz Ankara'nın İhracatını Artırmak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, oda olarak Ekonomi Bakanlığı'nın rekabet gücü ve ihracat seviyesini artırmak amacıyla çıkarttığı URGE tebliğine dayanarak Medikal Sektörün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesine başladıklarını belirterek, "Misyonumuz Ankara'nın ihracatını artırmak.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, oda olarak Ekonomi Bakanlığı'nın rekabet gücü ve ihracat seviyesini artırmak amacıyla çıkarttığı URGE tebliğine dayanarak Medikal Sektörün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesine başladıklarını belirterek, "Misyonumuz Ankara'nın ihracatını artırmak. Medikal sektörüyle başladığımız seferberliğe diğer sektörlerle devam edeceğiz" dedi.

ATO tarafından yürütülen Ankara Medikal Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılmasına yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Programı'nda (URGE) ihtiyaç analizinin tamamlanması ve proje faaliyetlerinin start alması nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Bezci, oda üyeleri arasında 2 bin ihracatçı firma bulunduğunu ve bu firmalara yönelik yürütülecek projelerle Ankara'nın ihracatının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

-"KÜMELENME, KAYBEDENİN HİÇ OLMADIĞI BİR BİRLİKTELİK"-

URGE projelerinin kümelenme yaklaşımını esas alarak, rekabetçiliği ve ihracatı artırmaya yönelik bir çalışma olduğunu anlatan Bezci, yoğun rekabetçiliğin yaşandığı bu günlerde hızlı gelişim ve değişime ayak uydurmak ve rekabette öne çıkmak için kümelenme yaklaşımının benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bezci, "Kümelenme, kaybedenin hiç olmadığı ve kümede yer alanların tümünün kazandığı bir birliktelik" dedi.

Medikal Sektörde üretim yapan 19 firmanın yer aldığı URGE projesinde ihtiyaç analizi raporunun tamamlandığını belirten Bezci, bundan sonra firmaların yurtdışına açılmasına yönelik çalışmaların başlayacağını söyledi.

-"MEDİKAL SEKTÖR KATMA DEĞERİ YÜKSEK SEKTÖR"-

Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Sazak, URGE projesinin kamu ve özel sektör işbirliğiyle Türkiye'nin ihracatını artırmak amacıyla ortaya konduğunu vurguladı. Türk firmalarının daha rekabetçi olmak için neler yapılabileceğini öğrenmesi gerektiğini kaydeden Sazak, Medikal Sektör projesi için hazırlanan İhtiyaç Analizi Raporunun firmaların ihracata yönelik çalışması için büyük önem taşıyan bir yol haritası olduğunu ifade etti.

Medikal Sektörün dünya ticaret hacminden aldığı payın sürekli arttığını belirten Sazak, "Türkiye'nin de bu alanda ciddi ihracatı var. Medikal sektör katma değeri yüksek sektör. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi katma değeri yüksek sektörlerle mümkündür" dedi. Sazak, bakanlık olarak eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine yüzde 75 oranında destek verdiklerini de hatırlatarak, bakanlık olarak her türlü öneriye de açık olduklarını dile getirdi.

-HEDEF YÜZDE 50 İHRACAT ARTIŞI-

Ankara Ticaret Odası'nın öncülüğünde 2013 yılında başlanan Medikal Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması isimli URGE projesinde 19 firma yer alıyor. URGE Projesinin ilk faaliyeti olan İhtiyaç Analizi Çalışması tamamlanarak firmalara sunuldu. Programda yer alan 19 firma için de ayrı ayrı analiz raporlarının hazırlandığı projede, bu firmalara ürünler potansiyel ihracat adayı olarak tanımlandı.

Hedef Pazar Çalıştayı ile ihracat yapılabilecek 15 ülke belirlendi ve bu ülke pazarlarına giriş alternatifleri karara bağlandı. Ankara Ticaret Odası proje kapsamında firmalara 7 adet eğitim faaliyeti, 2 danışmanlık faaliyeti ve 9 adet de yurtdışı pazarlama çalışması düzenleyecek. 3 yıllık proje sonunda katılımcı firmaların ihracat rakamlarının yüzde 50 oranında artması hedefleniyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title