Haberler

Asgari ücret belli oluyor! İkinci toplantı yaklaşık 2 saat sürdü, yeni rakamı yarın Erdoğan açıklayacak

Güncelleme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zammın belirlenmesi için ikinci kez toplandı. 15:30'da başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından yeni rakamın yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç devam ediyor. Dün ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu saat 15.30'da ikinci defa bir araya geldi ve saat 17.30'da toplantı bitti. Toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Asgari ücret belli oluyor! Komisyon bugün saat 15.30'da toplanacak, yeni rakamı yarın Erdoğan açıklayacak

TÜRK-İŞ ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ TALEP EDİYOR

Komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ enflasyon oranında bir artış talep ederken, işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işletmelerin içerinde bulunduğu koşulların da göz önünde bulundurularak dengeli bir artış yapılmasını istiyor.

YARIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Komisyonun bugün çalışmalarını tamamlamasının ardından, yeni asgari ücret rakamını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile açıklaması bekleniyor.

Asgari ücret belli oluyor! Komisyon bugün saat 15.30'da toplanacak, yeni rakamı yarın Erdoğan açıklayacak

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE

Mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Yeni asgari ücret rakamının beklentiler doğrultusunda yarın açıklanması halinde, artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelik değişikliği gerekecek.

Bu doğrultuda, yönetmelikte asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadelerin, "Asgari ücret başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer." şeklinde değiştirilmesi bekleniyor.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 4 BİN 253 LİRA

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

MASADA YÜZDE 20-25 SEÇENEKLERİ VAR

Komisyonun masasında yüzde 20-25'lik zam oranları bulunuyor. Eğer brüt asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapılırsa asgari ücret brüt 6.004,80 lira, net 5.104 liraya çıkacak. Yüzde 25 artışla asgari ücret brüt 6.255 lira, net 5.316,75 lira olacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Asgari Ücret Haberler

500

Yorumlar (41)

WaRLocK ERC:

O Sandık önümüze illaki gelcek.Asgari ücreti açıklarken bile şova dönüştürüyolar.

164
44
yanıtYanıtla
adem :

tamam sandık gelince konuşursun ozaman. insan olan ALLAH razı olsun der

yanıt32
yanıt105
Demir Acer :

sukurcu adem sukur sukur nereye kadar bu biatcilik sukurculuk

yanıt29
yanıt11
Umit Cetin:

Ne yaparsan yap bu halk doymaz

27
141
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

Sen harbi cahilsin gecen seneki fiyatlara bak bide simdiki fiyatlara bak sen gormessende halk görüyor yandaş oldugun ne kadar da acik halk kendine yapilan zulümleri unutmaz...

yanıt72
yanıt7
taner ipek:

Nasıl doysun dostum kömürle makarna da vermiyorlar artık

yanıt9
yanıt5
RAMAZAN T.:

asgari ücret isterse 10.000 tl. olsun yağın litresini 100 liradan alacak olduktan sonra bişey değişmeyecek önemli olan alım gücü.yarın haşmetmeap ları açıkladıktan sonra market fiyatlarını görün. bu ücretleri belirleyenler gelsinler o parayla 3 ay geçinsinler görelim belki biz hata yapıyoruz

154
14
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

temmuzda ekonomimiz düzene girecek

9
152
yanıtYanıtla
taner ipek:

Biz bunu zaten biliyoruz ağustos temmuzdan iyi olacak ama temmuz eylülü kıskanacak, Ekim eylülden, Kasım ekimden, Aralık kasımdan iyi olacak hatta sn bakan Nebati beyin hesabıyla 2023 22 den 24 23 den 25 24 den güzel olacak bir de zaten Türk lirasının çakılabileceği daha dip bir zemin de yoktur

yanıt47
yanıt3
sivri:

daha kötü olcak ekmeği kışa 10 tl ye alacaksın ama sende nerde o kafa

yanıt27
yanıt4
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title