Haberler

Artvin'de Arı Yetiştiricileri Birliğine 500 Bin Liralık Destek

Güncelleme:

Artvin'de 'Kafkas Ana Arısı Üretim Projesi' kapsamında Arı Yetiştiricileri Birliğine, 500 bin lira tutarında damızlık Kafkas arısı ve ekipman desteği verildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce arıcılığı geliştirmek amacıyla yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (DOKAP) desteklenen proje çerçevesinde merkeze bağlı Seyitler köyündeki bir işletmede program düzenlendi.

Artvin'de "Kafkas Ana Arısı Üretim Projesi" kapsamında Arı Yetiştiricileri Birliğine, 500 bin lira tutarında damızlık Kafkas arısı ve ekipman desteği verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce arıcılığı geliştirmek amacıyla yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (DOKAP) desteklenen proje çerçevesinde merkeze bağlı Seyitler köyündeki bir işletmede program düzenlendi.

Programda, 118 kovan damızlık Kafkas ana arısı ile ekipman Artvin Arı Yetiştiricileri Birliğine teslim edildi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada Artvin'in arıcılık noktasında Türkiye'nin en önemli kenti olduğunu söyledi.

Artvin'in ana arı üretiminde Türkiye'de ilk sırada olduğuna dikkati çeken Doruk, "Artvin'de 120 binin üzerinde dolu kovanımız var. Her geçen yıl üretici sayısı artıyor. Ciddi anlamda arıya talep oluyor. Burası Kafkas arı ırkının gen merkezi. Kafkas arısı çok özellikli bir ırk. Bunun korunması, geliştirilmesi için de çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Ana arı üretimine dikkati çeken Doruk, "Buradaki ana arı üretim kapasitesi yıllık 3 bin civarında. Bizim yıllık ihtiyacımız 50 bin. Amaçlarımızdan biri de arı sayısını artırmanın yanında arıcılık yapan üretici sayısını da artırmak. Bu konuda projeler geliştirip ülkemizin hizmetine sunmamız lazım" diye konuştu.

Kentin en önemli marka değerleri arasında balın başı çektiğini kaydeden Doruk, Artvin'in sahip olduğu zengin bitki çeşitliliğinin buradaki balın kalitesini ve çeşitliğini daha da artırdığını dile getirdi.

Artvin'in arıcılık ve bal için doğal bir müze olduğuna işaret eden Doruk, "Markalaştırdığımız bal çeşitliliğimiz var. Macahel balımız, Londra'da düzenlenen bir yarışmada 'Altın bal' ödülü aldı. Artvin'de bu kalitede birkaç bal çeşidimiz var. Bu değeri hem arıcılığı hem de arıcıyı geliştirerek korumamız lazım. Arı sayısını artırıp bunu uygun maliyetle üreticiye sunacağız ki balımızı, arımızı koruyalım ve geliştirelim." ifadelerini kullandı.

DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir de 2012'den itibaren Artvin'de tarım sektörüne 100 milyon liralık destek sağladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Doğu Karadeniz Projesi Artvin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title