Haberler

Ankaralı Sanayiciler "Gezi Parkı Olayları"Nı Değerlendirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara iş dünyasını temsil eden Oda ve Borsa Başkanları adına yaptığı ortak açıklamada, Türkiye'nin iddialı bir ülke olduğuna dikkat çekerken, yaşanan olayların Türkiye'nin dünya kamuoyundaki...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara iş dünyasını temsil eden Oda ve Borsa Başkanları adına yaptığı ortak açıklamada, Türkiye'nin iddialı bir ülke olduğuna dikkat çekerken, yaşanan olayların Türkiye'nin dünya kamuoyundaki prestijini etkilediğini savundu Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara iş dünyasını temsil eden Oda ve Borsa Başkanları adına yaptığı ortak açıklamada, Türkiye'nin iddialı bir ülke olduğuna dikkat çekerken, yaşanan olayların Türkiye'nin dünya kamuoyundaki prestijini etkilediğini savundu. Özdebir, Türkiye'nin dünyaya Suriye, Mısır, Cezayir gibi gösterilmesini kabul edemediğini söyledi.

ASO Başkanı Özdebir, Ankara iş dünyasını temsil eden Oda, Borsa ve Dernek başkanlarının katılımıyla yapılan ortak basın toplantısında konuştu. Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Özdebir, masum bir çevreci hareketin amacını aşarak yurdun geneline yayıldığını belirterek, Ankara'da da yaşanan olayların yaşamı felç edecek noktalara gelmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Özdebir, Türkiye'nin iddialı bir ülke olduğuna dikkat çekerken, yaşanan olayların Türkiye'nin dünya kamuoyundaki prestijini etkilediğini savundu ve Türkiye'nin dünyaya Suriye, Mısır, Cezayir gibi gösterilmesini kabul edemediğini söyledi.

Hak aramanın Anayasa ile güvence altında olduğunu hatırlatan Özdebir, olayların devam etmesinin ülke ekonomisine zarar verdiğine işaret etti.

-"BORSA İSTANBUL'DAKİ ŞİRKETLERİN DEĞERİ 70 MİLYAR TL DÜŞTÜ"-.

Özdebir, olayların başlamasının ardından gösterge tahvil faiz oranının yükseldiğini, Borsa İstanbul'daki şirketlerin değerinin 70 milyar TL düştüğünü belirtirken, hak aramaya ilişkin mesajların herkes tarafından alındığını söyledi.

İnsanların kendisini kötü hissetmesi, yaşamına müdahale ediliyor olduğunu hissetmesi ve hakkını aramasının son derece doğal ve hukuki bir hak olduğunu söyleyen Özdebir, "Ancak bu hakkı kullanırken kamu malına zarar vermek, başkalarına karşı saygısızlık etmek, özellikle kullanılan sloganlar ve yapılan hakaretler açısından kişisel onur ve haysiyeti rencide edecek sözlerin söylenmesini bu gösteriyi yapanlara ve ülkemize yakıştıramıyorum" dedi.

Özdebir, amacın hasıl olduğuna ve gerekli kovuşturma ile soruşturmaların yapılacağı sözü verildiğine göre artık taşkınlıkların devam etmesine izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaparken, İstanbul'da olayların bir eğlenceye dönüşmesine karşın, Ankara'da hala yakılan, yıkılan yerler ve dövülen insanlardan söz edildiğinden bahsetti.

-"KIZILAY MİTİNG ALANI OLMAMALI"-

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ise Kızılay'ın miting alanı olmaması gerektiğini belirterek, Kızılay'daki mitinglerde esnafın zarar gördüğünü söyledi. Yiğiner, zararın devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirtirken, göstericileri ise sağduyulu olmaya davet etti.

-TOPLANTIYA KATILANLAR-

Toplantıya, ATO Başkanı Salih Bezci, ATB Başkanı Faik Yavuz, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Yusuf Sarıca, Anadolu İşadamları Federasyonu Başkanı Rahmi Bıyık, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Barış Aydın, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği Başkanı Özcan Ülgener, Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Değer, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu İç Anadolu Bölge Başkanı Göksel Ayrancıgil, Yeni GİMAT İş Yerleri İşletmesi Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay, MÜSİAD Ankara Şubesi Başkan Vekili İrfan Güvendi, Ankara Giyim Sanayicileri Dernek Başkan Vekili Ergin Şentürk, Ankara ve Ankaralıları Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın katıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title