Haberler

Alacak Sigortası Bilgilendirme Toplantısı

Adana'da, Alacak Sigortası Bigilendirme Toplantısı gerçekleştirilerek katılımcılara güvenli ticaret çözümleri hakkında bilgi verildi.

Adana'da, Alacak Sigortası Bigilendirme Toplantısı gerçekleştirilerek katılımcılara güvenli ticaret çözümleri hakkında bilgi verildi.

Euler Hermes Satış, Pazarlama ve Ticari Tahsisten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, Adana Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, dünya çapındaki gelişmeler ve Türkiye'deki makroekonomik görünümle ilgili bilgi verdi.

Dünya genelinde ABD, Çin ve AB arasında artan korumacılık önlemleri, Ortadoğu'da devam eden belirsizlik, yükselen petrol fiyatları, gelişmekte olan ülkelerde finansmana erişim olanaklarının daralması gibi olumsuzlukların bulunduğunu ifade eden Köseoğlu, bu olumsuzluklara rağmen bu yıl Türkiye'nin GSMH büyümesinin 3,3 dünyanın, ise 3,2 seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Adana'da sağladıkları teminat desteğinin 500 milyon lira civarında olduğunu aktaran Köseoğlu, kimya, tekstil, gıda ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin bu teminatın yüzde 50'sinden fazlasını oluşturduğunu bildirdi.

Adana'dan en fazla ihracatın ABD, Almanya, Fransa, İspanya gibi Euler Hermes'in çok güçlü olduğu ülkelerin yer aldığını dile getiren Köseoğlu, şirketlerinin 5 kitada 50'den fazla ülkede yerel ofislerinin bulunduğunu belirtti.

Şirketlerinin 200'ün üzerinde ülkede, 40 milyonun üzerinde şirketi takip ettiğini vurgulayan Köseoğlu, "Ticaret hacimlerini büyütmek, ihracatta yeni ülkelere yayılmak, yeni pazarlar ve müşteriler kazanmak isteyen şirketler için risk yönetiminde yol gösterici olmak, alıcı bazlı kredilibite enformasyonu sağlamak, sektörel araştırmalarla poliçe sahiplerine iş ortağı olarak yol göstermek, tüm bu desteği sağlarken operasyonel yükü en alt sevide tutmak en büyük farkımız." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Euler Hermes Türkiye'nin güvenli ticaret yapılması için sunduğu alacak sigortasının yanı sıra bankacılık sisteminin sağladığı teminat mektuplarına muadil olan kefalet sigortası ürünü de katılımcılara aktarıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Hermes Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title