Haberler

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor

Güncelleme:

MERSİN'in Gülnar ilçesinde inşa edilen ve Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor. Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü için hazırlık yaptıklarını söyledi.

MERSİN'in Gülnar ilçesinde inşa edilen ve Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor. Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak olan Akkuyu NGS'de inşaat çalışmaları 7 gün 24 saat esasına göre sürüyor. Dünyanın en büyük nükleer santral inşaatı haline gelen santralde yüzde 80'i Türklerden oluşan toplam 25 bin kişi çalışıyor. 6,5 milyar dolarlık yerelleştirme potansiyeli ile dikkat çeken Akkuyu NGS'nin tüm yaşam döngüsü boyunca Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılasına yaklaşık 50 milyar dolar katkı sunması bekleniyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, sahada 4 ünitenin de aynı anda inşa edildiğini belirterek, "Akkuyu NGS sahası dünyanın en büyük nükleer güç santrali inşaat sahasıdır. 27 Nisan'da proje için çok önemli olan taze nükleer yakıt getirme aşamasını geçtik. Türkiye Cumhuriyeti'ni tebrik etmek istiyorum çünkü artık nükleer kulübün bir üyesi oldu. Birinci ünitede genel olarak inşaat işlerinin çoğu tamamlanmış durumda. Biz, şu an artık teknolojik süreçlerin, ekipmanların deneme süreçlerine doğru ilerliyoruz. Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan hükümetler arası anlaşma gereği bizim bir şartımız var. O şart da bütün inşaatla ilgili. Bütün onay ve lisanslar alındıktan sonra bir üniteyi ticari işletmeye almak için 7 yılımız bulunuyor. Birinci güç ünitesi için inşaat lisansını Nisan 2018'de aldığımız için o tarihten itibaren 7 yıllık süreyi hesaplıyoruz. Santralimizin elektrik iletim hatlarının neredeyse hepsi tamamlanmış durumda. Biz de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Butckikh, bu yıl sahada gerçekleşecek çalışmaların proje için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu tarih hem Türkiye hem de bizim için çok önemli çünkü burada bir aile gibi çalışıyoruz. Bu nedenle birinci ünitede inşaat işlerinin çoğunun tamamlanmış olması yükümlülüğümüz var. Şu an artık ikinci ünite için ekipmanları getiriyoruz. Birinci ünitede yaptığımız gibi diğer ünitelerde de ekipmanların kurulumu takvime uygun olarak ilerliyor" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Akkuyu Gülnar Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title