Haberler

Akaryakıta ÖTV zammına AK Partili Külünk'ten tepki: 15 Temmuz'a denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerine ÖTV zammı geldi. Akaryakıta gelen ÖTV zammının 15 Temmuz gecesi gerçekleşmesine tepki gösteren AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, "Zammın sala okunmasının hemen ardına denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor. Salalar okunurken ÖTV zammının ilan edilmesine kim veya kimler sebebiyet vermişse derhal görevden alınmalı" dedi.

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi ( Ötv ) tutarlarında artışa gidildi. Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallara İlişkin ÖTV Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BENZİNDE LİTRE BAŞINA 5 LİRA ZAM

Kararla, ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5 lira ve LPG'de 4 lira artırıldı. Böylece, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 7,5265 lira, 98 oktan kurşunsuz benzinin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,8899 lira olacak. Motorinin litresi üzerinden 7,0559 lira, LPG üzerinden de 5,7780 lira ÖTV alınacak.

AK PARTİLİ KÜLÜNK'TEN TEPKİ

Akaryakıta yapılan ÖTV zammının 15 Temmuz gecesi gerçekleşmesine ise AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk tepki gösterdi. Külünk, "Akaryakıta yapılan ÖTV zammının 15 Temmuz gecesine hem de Sala okunmasının hemen ardına denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor.

"KİMLER SEBEBİYET VERMİŞSE DERHAL GÖREVDEN ALINMALI"

Salalar okunurken ÖTV zammının ilan edilmesine kim veya kimler sebebiyet vermişse derhal görevden alınmalı. Ayrıca bu zammın enflasyonu körükleyeceği gerçeğinin göz ardı edilmesinin üzerinde de ayrı düşünmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Akaryakıta ÖTV zammına AK Partili Külünk'ten tepki: 15 Temmuz'a denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Metin Külünk 15 Temmuz AK Parti ÖTV Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (168)

alper Krgz:

Bence Herkez hakketigini yaşar beyler ?? gerek yok

446
39
yanıtYanıtla
Ramazan Cingöz:

helal Olsun vekilim zammida 15 temmuza bagladinizya vallahi helal Olsun :)))))

416
31
yanıtYanıtla
Vatan Aşığı:

Ne yani ? Allah korusun, seçimi CHP almış olsaydı, ona zembille çuval çuval dolar ve para akacaktı ve beklenen bu zamlar olmayacaktı öyle mi ? Dünya genelinde her şey tepe takla, bankalar, fabrikalar vs batmış ve kapanma vaziyetinde. Sanki bunları bilmiyor muşsunuz gibi.. Allah bir daha böylesi afetleri de başımıza vermesin. Son kaç yıl içinde ülke olarak ne badireler atlatıyoruz, bunların maliyetleri yok tabii size göre.. Allah hepinizi paraya boğsun, beni de paranın kölesi etmesin amin…

30
400
yanıtYanıtla
Hüseyin Kara:

Yeter be kardeşim bende ak partiye verdim oyumu dünyada kriz var yok diyen papağan gibi bunu sayıklayıp durmanın bir anlamı yok gerizekalı değil millet hiç bir ülkede bu kadar abuk subuk işler olmuyor

yanıt199
yanıt8
Nayci İbrahim:

Olmayacaktı çalınanlar devlete geri iade ettirilecekti söke söke alınacaktı Senin kafan basmıyor İşte bu kadar!

yanıt132
yanıt5
Nayci İbrahim:

Olmuyor işte senin kafan çok basmıyor bu işlere neden? Çünkü değişim olsaydı çalınanlar yapılan yolsuzluklar kalanlar hesap sorulacaktı tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı geri alınacaktı ve Türk milletine dağıtılacaktı Onun için bunlar yaşanıyor....

yanıt164
yanıt18
Gokhan selçuk:

Madem dünyada kriz var. Geçen sene Köln de vasıfsız olarak saatlik 14 Euro ya pizzacıda 10 saat çalışıyordum. 8 günde iPhone 14 pro Max aldım. İçinde konuşma hat ve int dahil. Peki Türkiye'de neden 240 gün çalıyor bir insan bunu almak için arada neden 30 kat fark var bunu açıkla....

yanıt129
yanıt9
Vatan Aşığı:

Gökhan Selçuk, Türkiye’nin 50 yıldır düşmanlara karşı verdiği mücadeleyi diğer ülkelerle kıyasla ve sonra gel sen açıkla..

yanıt5
yanıt110
uğur önen:

bir zamanlar aldananlar şimdi aldatıyor mu ne

368
28
yanıtYanıtla
bekir yapici:

aynen sanki ÖTV kararinin altina dis mihraklar imza atmis.

yanıt0
yanıt0
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title