Haberler

Airbus, Çin pazarında ilerleme kaydetme konusundaki kararlılığını sürdürüyor

Güncelleme:

Airbus Çin'in CEO'su George Xu, 54. Uluslararası Paris Havacılık Fuarı'nda yaptığı açıklamada, havacılık sektörünün umut verici bir toparlanma yaşadığını ve Çin pazarında ilerleme kaydetme konusundaki kararlılığın devam ettiğini belirtti. Xu, havacılık sektörünün karbonsuzlaşmaya çalıştığını ve Çin'in bu alanda yeni fırsatlar sunabileceğini ifade etti.

Airbus Çin Ceo'su: Çin Havacılık Sektörünün Toparlanması İçin Büyük Potansiyel SergiliyorFransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Le Bourget Havalimanı'nda düzenlenen 54. Uluslararası Paris Havacılık Fuarı'nda Çin Havacılık Endüstrisi Şirketi'nin (AVIC) standını ziyaret eden insanlar, 19 Haziran 2023. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

PARİS, 29 Haziran (Xinhua) -- Airbus Çin'in CEO'su George Xu, Xinhua'ya verdiği röportajda 54. Uluslararası Paris Havacılık Fuarı'nın, havacılık sektörü için umut verici bir toparlanma vadettiğini belirterek "Airbus, Çin pazarında ilerleme kaydetme konusundaki kararlılığını sürdürüyor" dedi.

Bir hafta süren ve Pazar günü sona eren 2023 Uluslararası Paris Havacılık Fuarı sırasında açıklamalarda bulunan Xu, havacılık sektörünün karbonsuzlaşmaya çalıştığını hatırlatarak, Çin'in son derece rekabetçi olan havacılık pazarının bu sektöre yeni fırsatlar getireceğini belirtti.

Havacılık Fuarı, Boeing ve Airbus da dahil olmak üzere dünyanın havacılık devlerini en son teknolojiyi sergilemek ve havacılığın geleceğini öngörmek üzere bir araya getirmişti.

Xu, "Herkes iletişim kurmaya hevesli ve pazardaki talep de ortada" diye konuştu. Airbus tarafından 13 Haziran'da yayımlanan 2023 Küresel Pazar Tahmini, yeni yolcu ve kargo uçağı talebinin 2023-2042 yılları arasında 40.850'ye ulaşmasının öngörüldüğünü ortaya koydu. Bu toplamın yüzde 23'üne tekabül eden yaklaşık 9.440'lık talebin Çin pazarına gitmesi bekleniyor.

Airbus Çin Ceo'su: Çin Havacılık Sektörünün Toparlanması İçin Büyük Potansiyel SergiliyorFransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Le Bourget Havalimanı'nda düzenlenen 54. Uluslararası Paris Havacılık Fuarı'nda Çin Ticari Uçak Şirketi'nin (COMAC) standını ziyaret eden insanlar, 20 Haziran 2023. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Xu, "Çin'in havacılık pazarı hızla toparlandı. Çinli havayolu müşterileriyle daha fazla görüşme yapmak için sabırsızlanıyoruz. Çin son üç yılda büyük bir sektörel esneklik gösterdi" dedi.

Xu'ya göre Airbus ve Çinli ortakları arasındaki işbirliği, büyük bileşenlerin tedariki, üretimi ve kurulumundan uçağın nihai montajı ve teslimatına kadar tüm sektörel zinciri kapsıyor.

Xu, "Şimdi Çinli ortaklarımızla birlikte ürünün rekabet gücünü daha da arttırmaya çalışıyoruz. Çin'in havacılık endüstrisinin gelişmesiyle birlikte, Çin'de küresel olarak daha rekabetçi tedarikçilerin ortaya çıkacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Xu, havacılıkta karbonsuzlaştırmanın sektörü önemli ölçüde etkileyeceğini ve çok ihtiyaç duyulan bir destek sağlayacağını söyledi.

Airbus yöneticileri Çin'e daha önce yaptıkları bir ziyarette, Çin Ulusal Havacılık Yakıt Grubu Şirketi ile sürdürülebilir uçak yakıtı (SAF) üretimi için ortak standartların üretilmesi ve geliştirilmesi konusunda işbirliğini yoğunlaştırmaya yönelik yeni bir anlaşma imzalamıştı. SAF, uçaklara güç sağlamak için kullanılan daha küçük karbon ayak izine bir biyoyakıt.

Fosil yakıtlardan sürdürülebilir havacılık yakıtlarına geçiş, küresel havacılıkta 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için kritik öneme sahip. Bu bağlamda Xu, sürdürülebilir yakıtlar konusundaki zengin kaynaklara sahip olan Çin'in havacılığın karbonsuzlaştırılmasına katkıda bulunabileceğini belirtti.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Paris CEO Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title