Haberler

Adana'da Büryan Talebi Arttı

Güncelleme:

Adana'da havaların soğumasıyla birlikte büryan talebi arttı. Kentin tek büryancısı siparişlere yetişemediklerini belirtti.

- Kışın gelmesiyle büryana talep arttı

Kebabın başkentinde kebaba rakip: 'Büryan'

Adana'nın tek büryancısı kışın siparişlere yetişemiyor

Büryancı Cihangir Korkmaz:

"Yazın talep kebaba, kışın büryana"

ADANA - Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da havaların soğumaya başlamasıyla büryana talep arttı. Kentin tek büryancısı siparişlere yetişemediklerini söyledi.

Yaz mevsiminde hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adana'da sıcaklıklar 15 dereceye kadar düştü. Yaz sıcağında yağlı büryan yiyemeyenler ise kışın gelmesini fırsat bilerek büryana talep göstermeye başladı.

Özel tandırda 3 saat pişiyor

Siirt'in tescilli lezzeti büryan kebabı, kentte Cihangir Korkmaz'ın özel yaptırdığı tandırlarda 3 saat pişirilerek satışa sunuluyor. Yaz mevsiminde 1 veya 2 kuzu satan Korkmaz, kışın gelmesiyle en az 4-5 kuzu satmaya başladı.

Siparişlere yetişemiyor

Sosyal medya sayesinde de tanıtımı yapılan büryanın siparişlerine ise Cihangir Korkmaz yetişemediğini söyledi. İhlas Haber Ajansı'na konuşan Korkmaz, "Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor. Şuanda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Büryan zahmetli bir ürün. Ancak zahmet olunca da çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor" dedi.

"Talep büryana kaydı"

Adana Kebabına büryanın rakip olarak geldiğini kaydeden Korkmaz, "Adana Kebap bizim ana ürünümüz ancak büryan da alttan geliyor. Siirt'in en güzel büryanını Adana'da yapmak için uğraşıyoruz. Yaz mevsiminde genelde Adana Kebap'a talep vardı fakat kış gelince ibre büryana döndü" ifadelerini kullandı.

"Her hafta büryan yiyorum"

Büryan yemeye gelen Salim Sevim isimli vatandaş ise yaz mevsiminde genelde büryan yemediğini söyledi. Sevim, "Ben aslen Siirtliyim. Siirt'te büryanı sabah kahvaltıda tüketiyoruz ancak burada günün her saati tüketiliyor. Yaz mevsiminde genelde Adana'da büryan yemiyoruz hava sıcak olduğu için yağlı bir ürün ve biraz ağır geliyor. Ancak kış gelince haftada 1 veya 2 kere mutlaka büryan yemeğe geliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adana Yemek Hava Durumu Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title