Haberler

5 İlde Yapılacak Enerji Projeleri İçin Acele Kamulaştırma Yapılacak

Bakanlar Kurulu, Artvin, Bingöl, Konya, İzmir ve Kahramanmaraş illerinde yapılacak enerji projeleri için acele kamulaştırma yapılmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, Artvin, Bingöl, Konya, İzmir ve Kahramanmaraş illerinde yapılacak enerji projeleri için acele kamulaştırma yapılmasına karar verdi.

Artvin'de tesis edilecek Artvin Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların maliye bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar, Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından 27 Ocak 2014'te kararlaştırıldı. Karara göre Artvin'inYusufeli İlçesi, Esenkaya, Havuzlu, Tarakçılar, Sebzeciler ve İnanlı Köyleri'ndeki taşınmazlar kamulaştırılacak.

Bingöl'ün Solhan İlçesi ile Muş'un Merkez İlçesinde tesis edilecek Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 10 Şubat 2014 tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre Bingöl Solhan'ın Aslanbeyli, Asmakaya, İnandık, Kale, Kırık, Tarhan ile Muş Merkez İlçesi'nin Gölköy ve Yörecik Köylerinde kamulaştırma yapılacak.

Konya'da tesis edilecek Bağlar Rüzgâr Elektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından Konya'nın Selçuklu İlçesi Güvenç ve Çandır'da bazı taşınmazların, Artvin'de yapılacak Kavak Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Arhavi ilçesi Cumhuriyet, Konaklı, Kemerköprü ve Dereüstü köylerinde bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kamulaştırma yapılacak. Kararlar Enerji Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 10 Şubat 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

İzmir'in Aliağa İlçesinde yapılacak Aliağa Rüzgâr Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafındane Kahramanmaraş'ta tesis edilecek Kale Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bingöl Artvin Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title