Haberler

2023 Yılı Kasım Ayında Sanayi Üretimi Azaldı

Güncelleme:

TÜİK verilerine göre, 2023 yılının kasım ayında sanayi üretimi aylık yüzde 1,4 azalırken yıllık yüzde 0,2 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılının kasım ayında sanayi üretimi aylık yüzde 1,4 azalırken yıllık yüzde 0,2 arttı.

TÜİK, 2023 yılının sanayi üretim endeksini bugün açıkladı. Buna göre sanayi üretimi, yıllık yüzde 0,2 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,5 arttı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 1,4 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki aya göre yüzde 4,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1 azaldı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Madencilik Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title