Haberler

Ekonomi Basınında Altın Kalem Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin Altın Kalem Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu. Gazete, Dergi, Ajans Haberciliği Dalında Altın Kalem Haber Ödülünü Vatan Gazetesi Muhabiri Gülümhan Gülten, "Unakıtan Ailesi'nden Enerjiye 600 Milyon Dolarlık Yatırım" Haberiyle Alırken, Televizyon Alanında Bu Ödül "Tahsin Güney'e Yazık Oldu" Haberiyle Cnn Türk'ten Gonca Şenay'a Verildi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) Altın Kalem Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Gazete, Dergi, Ajans haberciliği dalında Altın Kalem haber ödülünü Vatan Gazetesi muhabiri Gülümhan Gülten "Unakıtan Ailesi'nden Enerjiye 600 Milyon Dolarlık Yatırım" haberiyle alırken, televizyon alanında bu ödül "Tahsin Güney'e Yazık Oldu" haberiyle CNN Türk'ten Gonca Şenay'a verildi.

Gazete, dergi, ajans, televizyon, radyo, internet haberciliği olmak üzere 4 alanda 10 Altın Kalem ödülü veren EMD, Özden Alpdağ ve Yaşar Bakan özel ödülleri düzenlenen tören ile verildi. Törene Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, sendika ve STK başkanları, bir çok bürokrat ve işadamı katıldı. Törende konuşan Babacan, Türkiye'nin son 6-7 yıl da önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye'nin demokrasi derinliği alanında önemli adımlar attığını kaydetti. Babacan, "Türkiye gerçek anlamda Hukuk devleti olma yolunda önemli mesafeler kaydetti. Temel hak ve özgürlükler gelişti. Her ülkenin ekonomisinde olmazsa olmazı güven unsuru ile Türkiye çeşitli başarılar elde etti" dedi.

Bir basın meslek örgütü tarafından ekonomi dalında verilen ilk ödül olma özelliğini taşıyan Altın Kalem Ödülleri Jürisi'nde, Abdurrahman Yıldırım, Doğan Tılıç, Erdal Sağlam, Prof. Dr. Fatih Özatay, Mehmet Kaya, Melih Çuhadar, Meliha Okur, Necla Zarakol, Salih Yendi, Taylan Erten ile Vecdi Seviğ yer aldı.

Altın Kalem jürisinin değerlendirmesi sonucu ödüle layık görülen gazeteciler ve eserleri şöyle:

-GAZETE, DERGİ, AJANS-

Haber: "Unakıtan Ailesi'nden Enerjiye 600 Milyon Dolarlık Yatırım" haberiyle Vatan Gazetesi'nden Gülümhan Gülten

Köşe Yazısı: "Tuzla'yı Çin Yapmak İstediler" köşe yazısıyla Milliyet Gazetesi'nden Serpil Yılmaz

Röportaj - Söyleşi: "Devrim Yapamadı ama Şarapta Napa Vadisi'ne Rakip Yarattı" röportajıyla Referans Gazetesi'nden Sinan Doğan

Fotoğraf: "Merkez Bankası Banknot Matbaası "konulu fotoğrafıyla Anadolu Ajansı'ndan Rıza Özel

-TELEVİZYON-

Haber: "Tahsin Güney'e Yazık Oldu" haberiyle CNN Türk'ten Gonca Şenay

Röportaj: "Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı" röportajıyla NTV'den Ahmet Ergen

Ekonomi Programı: "Parametre" programıyla Enis Berberoğlu - Bilal Çetin ve Yiğit Bulut - CNN Türk

-RADYO-

Ekonomi Haberi ya da Programı: Halkın Sesi'yle NTV Radyo'dan Sedat Küçükay

-İNTERNET GAZETECİLİĞİ-

Ekonomi Haberi: "Unakıtan Bedava Uçmuş" haberiyle gercekgundem.com

Köşe Yazısı: "Araba Al Parasını "Ben" Ödesin" köşe yazısıyla habertürk.com'dan Orhan Pala

-ÖZEL ÖDÜLLER-

Özden Alpdağ Özel Ödülü: Ahmet Kıvanç, çalışma ve sosyal güvenlik alanında yaptığı haberlerle, birçok yanlışa dikkat çekip, geri adım atılmasına katkıda bulunması nedeniyle

Yaşar Bakan Özel Ödülü: Zülfikar Doğan'a ise ekonomi basınına yaptığı katkı ve kazandırdığı saygınlık nedeniyle Yaşar Bakan Özel ödülü verildi. (ANKA)

(HLY/YLD/EÖ)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title