Haberler

YÖK Başkanı Erol Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı ile görüştü

Güncelleme:

YÖK Başkanı Erol Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmede, Türkiye ve Cibuti arasındaki yükseköğretim iş birliği ve Türk üniversitelerinin Cibuti Üniversitesinin akademik gelişimine sağladığı destekler ele alındı.

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed ve beraberindeki heyetle görüştü.

Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'ın davetlisi olarak 22-26 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkiye'de resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bakan Ahmed ve beraberindeki heyet, YÖK Başkanı Özvar'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye Yükseköğretim Kurulu ile Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında iş birliğine yönelik mevcut mutabakat zaptı kapsamında sağlanan iyi düzeydeki ilişkilerin kapsamlı bir değerlendirilmesi yapıldı.

Özellikle Türk üniversitelerinin Cibuti Üniversitesinin akademik gelişimine sağladığı destekler ile bu desteklerin sürdürülmesi hususu değerlendirildiği görüşmede, yükseköğretimde iş birliğinin daha ileri bir aşamaya taşınmasına yönelik araştırma projeleri üzerinde duruldu. Bu vesileyle, Türkiye'de halihazırda öğrenim gören Cibutili öğrencilerin durumu da ele alındı.

Konuk Bakan'a ziyaretinde Cibuti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi'nin yanı sıra, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan, Bakan Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı Burslar Direktörü Mohamed Ibrahim Cheik, Öğrenci İşleri Direktörü Mahmoud Awad ve Burslar Finansmanı Direktörü Houmado Moussa Houmado da eşlik etti.

Cibuti heyeti, Türkiye ziyareti kapsamında Ankara, Çankırı ve İstanbul'da çeşitli üniversitelerde temaslar gerçekleştirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Erol Özvar Türkiye Cibuti Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title