Haberler

Ölen Oğulları İçin Kütüphane Açtılar

Diyarbakır'da Bir Aile, Trafik Kazasında Yaşamını Yitiren Hukuk Fakültesi Öğrencisi Oğulları Adına Okulda Kütüphane Oluşturdu.

Diyarbakır'da bir aile, trafik kazasında yaşamını yitiren hukuk fakültesi öğrencisi oğulları adına okulda kütüphane oluşturdu.

Galiye Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Uğur Akar'ın, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıfta öğrenim görürken 7 Mayıs 2005'te geçirdiği trafik kazası sonucu vefat ettiğini söyledi.

Oğullarının anısını yaşatmak için bir okulda kütüphane oluşturmaya karar verdiklerini ve bunun için Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduklarını belirten Galiye Akar, “Bize gösterilen Şehitlik İlköğretim Okulunda bir kütüphane oluşturduk. Kütüphaneyi oğlum Uğur'un arkadaşlarının da desteğiyle oluşturduk. Çocukların, oğlumun adının yaşadığı bu kütüphaneden yararlanacak olmaları bizim için teselli olacak” dedi.

Kütüphanenin açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol, Okul Müdürü Lokman Toprak ile Uğur Akar'ın ailesi ve arkadaşları katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

title