Haberler

Diyarbakır'da öğrenciler içeride aileler dışarıda ter döktü

Güncelleme:

Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı sabah 09.30'da başladı. Öğrenciler sınavda, aileler dışarı da ter döktü.

Diyarbakır'da öğrenciler içeride aileler dışarıda ter döktü

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı sabah 09.30'da başladı. Öğrenciler sınavda, aileler dışarı da ter döktü.

LGS kapsamında merkezi geçiş sınavı deprem bölgesinde 11 il dahil olmak üzere 81 ilde binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girecekleri okulun yolunu tuttu. Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Şehit Bahtiyar Er İmam Hatip Ortaokulu'nda sınav heyecanı vardı. Öğrenciler, sınav giriş belgeleri ve kimlik kartları ile birlikte yanlarında 2 adet kalem ve silgi ile birlikte sınava girecek oldukları okula geldi. Çocuklarını sınava bırakmaya gelen veliler, sınava girecek çocuklarına Yasin-i Şerif okudu, dualar ederek içeri gönderdi.

Çocuğu sınava giren Orhan Sanay, çocukların 8 yıldır çektikleri bir emek olduğunu ve emeklerinin sonucunu bugün alacaklarını söyledi. Çocuklara başarılar dileyen Sanay, "Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Allah, hepsinin yardımcısı olsun. Zorlu bir süreç ama inşallah iyi geçer diye umut ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Diyarbakır Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title