Haberler

Eğitim

Eğitim - Sen Konya Şube Başkanı Celalettin Dinç, Öğretmen Atamalarına Yönelik Bir Basın Toplantısı Düzenledi

Eğitim - Sen Konya Şube Başkanı Celalettin Dinç, öğretmen atamalarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Dinç, Eğitim - Sen Konya Şube Başkanlığında öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı basın toplantısında, 10 bin öğretmen atamasının az olduğunu, sayının 160 bin olması gerektiğini savundu.

Öğretmen açığının yıllardır eğitimdeki öncelikli sorunu oluşturduğunu belirten Dinç, şunları kaydetti:

'Resmi verilerle açıklanan 140 bin öğretmen açığı, gerçekte daha fazladır. Ayrıca öğretmenlerin baş öğretmen, uzman öğretmen gibi sınıflandırılması da yanlış. Öğretmenliğin bir uzmanlık mesleği olduğu, yasayla belirlenmiştir. Devlet, öğretmenliğin özel bir uzmanlık mesleği olduğunu önceden kurallaştırmıştır. Yine devlet, öğretmenliğin gerektirdiği nitelikleri taşıdıklarını, saptadıklarını öğretmen olarak atamıştır. Bu duruma göre, şu anda görevde bulunan tüm öğretmenlerin uzman olduklarının kabul edilmesinde yasal bir zorunluluk vardır. Bunun anlamı, uzmanlığın, tüm öğretmenler için kazanılmış hak olmasıdır.'

(BO-ZZ) - KONYA

Kaynak: AA / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title