Haberler

Efes'in Dirilişi

Maça Çok Kötü Başlayan Efes Pilsen, Bir Ara 14 Sayı Geriye Düştü, 3. Çeyrekte de 12-0'lık Seriye Engel Olamadı.

Maça çok kötü başlayan Efes Pilsen, bir ara 14 sayı geriye düştü, 3. çeyrekte de 12-0’lık seriye engel olamadı.

Ancak gününde olan Nicholas temsilcimizi ipten aldı, Serkan ve Woods’ın katkıları da Euroleague’de 2. galibiyeti getirdi.

EUROLEAGUE B Grubu’nda yer alan Efes Pilsen, ecel terleri döktüğü Le Mans karşısında, sazı eline alan Nicholas’ın (21 sayı, 4 ribaund) müthiş oyunuyla 66-63’lük galibiyete uzandı. İlk çeyrekte 14 sayı (25-11) geriye düşen ve 3. periyotta Fransız rakibinin 12-0’lık serisiyle kabus dolu anlar yaşayan lacivert beyazlılar, çok kötü başladığı maçı, Nicholas yanında Serkan (13 sayı, 6 ribaund, 4 asist) ve double double yapan Woods’ın (12 sayı, 11 ribaund) katkılarıyla çevirdi, 4. maçında 2. galibiyetini elde etti. İlk 3 maçını yitiren Le Mans önünde seyirci desteğiyle sahaya çıkan temsilcimiz, ilk iki periyotta beklentilerin uzağında bir oyun ortaya koydu ve bir türlü maça ortak olamadı. Savunmada aksadıkları gibi hücumda da işler istenildiği gibi gitmeyince, ibre bir anda geriye çok hızlı koşan, iyi müdafaa yapan ve hücumda sabırla top çeviren Le Mans’a döndü. İsabetli dış atışlarla skor avantajı yakalayan Fransız ekibi ilk periyodu 25-13, devreyi de 36-33 üstün geçti.

Sisteme alışıyorlar

İkinci yarıdan itibaren savunmasını oturtan Efes Pilsen, hücumda Nicholas ve Serkan’ın dış atışlardan, pota dibinden de Woods’un devreye girmesiyle toparlandı. Aleyhlerine olan farkı da yavaş yavaş kapatmaya başladı. Son çeyreğin ilk 4 dakikasında sindirdiği Le Mans’a sayı şansı tanımayan temsilcimiz, bitime 2 dakika 39 saniye kala Nicholas’ın üçlüğüyle 58-57 öne geçti. Nefeslerin tutulduğu son anlarda Nicholas’la etkili oyunu sürdürüp maçı kazanmasını bildi.

Fransız ekibinde Bogdanovic (21 sayı) ile Clancy’nin (11 sayı, 10 ribaund) performansları dikkat çekiciydi. Temsilcimizin dün akşam neden bu kadar zorlandığına bakınca 5 kritik nokta öne çıkıyor...

1-) Yeni antrenörleri Blatt’ın sistemlerine alışmaya çalışmaları ve Blatt’ın ilk iki çeyrekte çok oyuncu değiştirerek skorer isimleri oyuna ısındıramaması.

2-) Savunmada, bire birde içeriye giren oyunulara yaptıkları ekstra yardımlaşmayı gerçekleştiremediler.

3-) Oyun kurucu bölgesinde Penn ve Ender’den toplam 4 sayılık katkının gelmesi...

4-) Pota dibindeki Woods’a gerektiği kadar top indirilmemesi.

5-) Dış atışlarda (27’de 8) %29.6 gibi düşük yüzdeyle oynanması.

á SALON: Abdi İpekçi

á HAKEMLER: Romualdas Frazauskas (**) (Litvanya), Andrej Jerson (**) (Slovenya), Sasa Pukl (**) (Slovenya)

EFES PİLSEN: Penn (**) 4, Nicholas (****) 21, Gregory (**) 6, Kerem (**) 5, Woods (***) 12, Erder (**), Cenk (*), Ermal (**) 2, Hutson (**) 3, Serkan (***) 13

LE MANS: Bokolo (**) 5, Batum (**) 4, Bogdanovic (***) 21, Clancy (***) 11, Koffi (***) 10, Ricci (**) 5, Limonad (**) 5, Bogavac (*) 2

á 1.PERİYOT: 13-25, á DEVRE: 33-36 (Le Mans lehine), á 3.PERİYOT: 40-51

á 5 FAUL: Dk.39.55 Bokolo (Le Mans)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title