Haberler

Edremit Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi Gerçekleşti

Balıkesir'in Edremit Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 40 gündem maddesiyle gerçekleşirken, 2 saat sürdü.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 40 gündem maddesiyle gerçekleşirken, 2 saat sürdü.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda 33 ana gündem maddesine, 7 ek gündem maddesi daha eklendi. İstiklal Marşı okunarak başlayan toplantıda, toplam 40 gündem maddesi görüşüldü. Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar'ın meclis başkanlığı yaptığı toplantıda, öne çıkan bazı ana gündem maddeleri şu şekilde gerçekleşti; 2013 mali yılında her yıl Meclis Başkanı ve üyelerine ödenecek olan huzur hakkı ücreti ilçenin nüfus sayına göre belirlendi. Fernur Sözen'in yaptıracağı Sağlık Meslek Lisesinin bahçe duvarları ve bahçe düzeni işlemleri için bulunduğu talep onaylandı. Kurulacak olan Jeotermal tesisi için 1 yıl zaman diliminde bitirilmesi şartı ile kabul edildi. UEDAŞ'ın beton köşk tipi trafo alanı belirlenmesi ve yer tahsisi için imar komisyonuna havalesi onaylandı. İlçemizin Hamidiye Mahallesi muhtarlığın vermiş olduğu dilekçe de Şehit Hicret Akar caddesinin iki kısım olarak belirlenmesi isteği İmar komisyonunda görüşülmek üzere onaylandı.

"ALT YAPI PROJELERİMİZ TEKER TEKER GERÇEKLEŞİYOR"

Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığındaki İl Koordinasyon toplantısında gerçekleşen görüşmeleri şu şekilde ifade etti; "Halkımıza güzel bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. DSİ Bölge Müdürümüz kendisinin verdiği bilgi ile Ağılı Derenin ıslah çalışmaları temizlik çalışması gibi değil, Betonarme kesit yapılarak gerçekleşecek. 5-6 kilometre uzunluğundaki hat betonarme kesit yapılarak istinat duvarı içine alınacak. Göbelezoğlu ilküğretim okulunun oradan, bentten başlayarak, bir kanal içine alınıp, Agonya garajı dediğimiz bölgeden kapalı hat yapılıp, Askeriyenin içinden geçen dereye bağlanacak. O hat ıslah edilip Edremit Çayına akıtılacaktır. Ayrıca Kadıköy sınırından başlayan Kanlı Dere' de Edremit Çayına bağlanarak Betonarme kesit olarak yapılacak. Karayolları Müdürü de çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi. İDA park kavşağı dediğimiz bölgeninde ihalesi bitmiş olup. Kalkım yolu bağlantısı yolla beraber yapılmaya başlandı. Birde TOKİ'nin altında Sinek boğazı dediğimiz dere var o dereyi de Kalkım yolu yapılırken bir kanal şeklinde kanlı dereye akıtılmasını istedim ve değerlendirmeye alacaklarını ifade ettiler. Valimizle bir konuyu da paylaştım oto terminal kavşağımıza menfez hattı yapıldı. Fakat Geçen menfez hattının aşağısında Hamidiye Mahallesi Çaka Bey köprüsüne bağlanan 520 metrelik hat var ama o hattı kimse yapmak istemiyor. 2 kilometrelik yağmur suyu hattımız oldu ama aşağıya geçip serbest kalırsa su baskınında Hamidiye Mahallesi perişan olur büyük zarar görür. Bu konu hakkında Valimizde yardımcı olma sözünü verdi. Bu projeyi de AFAT'tan karşılamak için DSİ'ye hazırlattık. Bu Projeyi bizzat kendim AFAT'a giderek elden teslim ettim."

Toplantının diğer kısımlarında ise, trafik ihtisas komisyonuna yapılan havaleler sonucu hazırlanan raporların tetkiki ve imar komisyonuna yapılan havaleler sonucu hazırlanan komisyon raporlarının tetkiki konuları görüşüldü. Toplantının ardından, Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, Edremit halkının yaklaşan mübarek Ramazan ayını kutladı . Akşam saat 18.00'de başlayan ve 1 kez ara verilen Edremit Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, saat 20.00 civarında son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Balıkesir Hamidiye Kalkım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title