Haberler

Edremit Belediye Meclisinden sahil işgaline son verilmesi kararı

Güncelleme:

Van'ın Edremit Belediye Meclisi, Van Gölü sahilinde özel veya resmi kurumlar başta olmak üzere tüm işgallerin kaldırılması yönünde oy birliğiyle karar aldı.

Van'ın Edremit Belediye Meclisi, Van Gölü sahilinde özel veya resmi kurumlar başta olmak üzere tüm işgallerin kaldırılması yönünde oy birliğiyle karar aldı.

Edremit Belediyesi Meclisi, ekim ayı toplantısında birçok gündem maddesi görüşülürken, birçoğu da oy birliği ile karara bağlandı. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say başkanlığında yapılan meclis toplantısında Van Gölü sahil şeridinde yapılan işgallerin kaldırılarak, kıyıların halka açtırılması görüşmelerine geçildi. İmar komisyonunun meclise sunduğu özel ya da resmi kurumlara ait sahil kıyısını kapatıp işgal eden tüm unsurların kaldırılmasına ilişkin gündem maddesiyle ilgili rapor okunurken, sahil şeridindeki tüm işgallerle ilgili 3621 Sayılı Kıyı Kanunu kapsamında görüşlere başvuruldu. Edremit Belediyesinin 18 Sayılı Meclis Kararı ile 1/1000 uygulama imar planı kapsamında 3621 Sayılı Kıyı Kanunu kapsamındaki amaç kısmında yer alan deniz, tabi ve suni göl, akarsu kıyıları ile bu yerlerin etkisinde olan ve devamı niteliğinde bulunan sahil şeridinin doğal ve kültürel özelliklerini gözetleyerek koruma ve toplum yararlanmasına açık, kamu yararına kullanma esaslarını tespit etmek amacı ile düzenlendiği belirtildi. Sahil şeritlerine ait düzenlemeleri ve bu yerlerden kamu yararına yararlanma imar ve şartlarına ait esasları kapsadığı dile getirildi.

3621 Sayılı Kıyı Kanununda yer alan maddeler doğrultusunda kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açılıp, kıyı sahil şeritlerinden yararlanmada önceliğin kamu yararı olması maddeleri gözetilerek, kıyıda bulunan ve halkın kullanıma kapalı olan alanların kamu yararı gözetilerek halkın kullanımına açılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Görüşmelerin ardından imar komisyonunun sunmuş olduğu raporun oylamasına geçildi. Meclis üyeleri, özel ya da resmi kurumlara ait sahil kıyısını kapatıp işgal eden tüm unsurların kaldırılmasıyla ilgili gündem maddesini oy birliği ile kabul ederek karara bağladı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Van Gölü Edremit Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title