Haberler

Edirne 'Deneyap'a 50 Bin Özel Yetenekli Öğrenci Alınacak

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 'Deneyap Türkiye' projesi kapsamında 12 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulama seçmelerinin Edirne ayağını ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 'Deneyap Türkiye' projesi kapsamında 12 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulama seçmelerinin Edirne ayağını ziyaret etti. Sınava girecek öğrencilere moral vererek tavsiyelerde bulunan Kacır, söz konusu projeyle 5 yılda 50 bin özel yetenekli öğrencinin eğitime alınacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 'Deneyap Türkiye' projesi kapsamında 12 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulama seçmelerinin Edirne ayağını ziyaret etti. Selimiye Kız Öğrenci Yurdu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seçmeleri yerinde inceleyen Kacır, öğrencilere moral verdi. Ortaokul ve lise başında belirlenecek özel öğrencilerin 3 yıl boyunca ücretsiz teknoloji eğitimi alacağı proje kapsamında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, 2 yıl içerisinde projeyi 81 ilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ziyaretinin aynı zamanda Edirne'nin de fethi gününe denk geldiğine dikkat çeken Kacır, Tabi artık gönüllerin fethi çok önemli. Gönüllerin fethini yapmanın yolu daha güçlü bir Türkiye'den, dünyaya adaleti, merhameti dağıtan bir Türkiye'den geçiyor. Dolayısıyla daha güçlü bir Türkiye için de özel yetenekli öğrencilerimizin teknoloji geliştiren bireyler olmaları çok çok önemli dedi.

'5 YILDA 50 BİN ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİ EĞİTİME ALINACAK'

Proje kapsamında seçilecek öğrencilere verilecek 3 yıllık eğitimi anlatan Kacır, Robotik kodlamadan nesnelerin internetine, siber güvenlikten yapay zekaya, nano teknolojiden enerji teknolojilerine, üretimden tasarıma kadar pek çok alanda öğrencilerimiz yaparak öğrenme ve takım çalışması esaslı bir eğitim görmüş olacaklar. Seçme süreçler 2 aşamadan oluşuyor. İlk aşamada bir sınav süreci gerçekleştirildi. 52 bin öğrencimiz Türkiye genelinde sınavlara katıldılar. O aşamayı geçen 5 bin 500 öğrencimiz bugün seçme süreçlerine katılıyorlar 12 ilimizde. Edirne'de de bugün birçok öğrencimiz Ortaokul ve Lise hayatının başında bu seçmelere katılmış olacak. Edirne'de 160 öğrencimiz 3 yıllık ücretsiz eğitimlere kabul edilecekler. Bu projeyle birlikte 50 bin özel yetenekli öğrencimizi Türkiye genelinde 5 yıl içerisinde bu eğitimlerden mezun edeceğiz diye konuştu.

'PROJE MİLLİ TEKNOLOJİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

'Deneyap Türkiye' projesinin milli teknoloji hamlesi açısından çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız, TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türkiye Teknoloji Takımı işbirliğiyle inşallah milli teknoloji hamlesine önemli bir kuvvet çarpanı oluşturacak bir projeyi hayata geçirmiş olacağız diye düşünüyoruz. Bu uygulama projesinde öğrencilerin tasarım yetkinliklerini, temel bilimsel kuralları kullanarak çözümler türetme yeteneklerini ve proje geliştirme kabiliyetlerini ölçmeye çalışıyoruz. İstanbul'da hali hazırda yürütülen çalışmada memnuniyetle görüyoruz ki, seçilen öğrenciler eğitimin ikinci yılında yüzde 97 oranında eğitimlere devamlılık gösteriyorlar. Bu hem eğitim seçme süreçlerinin hem de eğitimin aslında ne kadar öğrencilerin üzerinde etkili olduğunu göstermiş oldu bizlere. Dolayısıyla İstanbul'da başarıyla yürütülen projeyi benzer şekilde Türkiye'nin bütün illerine adım adım yaygınlaştırıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title