Haberler

Edirne'de Doğalgaz Bulundu

İran'ın Türkiye'ye Verdiği Doğalgaz Vanasını Kapamasından Sonra Edirne'nin Süloğlu İlçesine Bağlı Geçkinli Köyü Yakınlarında Doğalgaz Bulundu. Merty Energy Ltd. Mühendislik Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, 'Köyüstü-1' Kuyusunda Bulunan Doğalgazın Rezerv Ölçümlerinin Daha Sonra Yapılacağını Söyledi.

İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgaz vanasını kapamasından sonra Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli Köyü yakınlarında doğalgaz bulundu. Merty Energy Ltd. Mühendislik Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, ''Köyüstü-1'' kuyusunda bulunan doğalgazın rezerv ölçümlerinin daha sonra yapılacağını söyledi.

Edirne'de yürütülen doğalgaz arama çalışmalarını yürüten Merty Energy Ltd. Mühendislik Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, ''Köyüstü-1'' kuyusunda 50-350 metrede gaz tespit ettiklerini ancak 600 metreye kadan indiklerini söyledi. Atalay, 600 metrede sonuç alamaları üzerine daha önce gaz bulunan seviyeye geri dönerek buradaki gazın rezervinin belirlenmesi için çalışma yapacaklarını kaydederek, "Kuyuda test için gaz alımına başlandı. 350 metrenin altındaki gazın ekonomik olmadığı görüldü. 150-350 metreye kadarki gazın değerlendirilmesi yapılacak. Bu kuyudan elde edilecek sonucu göre, iki doğal gaz kuyusu daha açılacak."dedi.

Bölgede daha önce açılan iki kuyuda da gaz bulunduğunu ve son kuyudanda olumlu sonuç alınması durumunda ürütim tesisi kurulacağını ifade eden Merty Energy Ltd. Mühendislik Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay,''Bu bölgeden çıkarılan doğal gazı, dağıtımdan sorumlu olan firmaya vereceğiz. Trakya'nın gaz bakımından zengin olduğunu biliyoruz. Trakya'da çok sondajımız olacak, umutluyuz. Umutlu olmasak bu kadar masrafı yapmazdık. İnşallah çok büyük rezervlere rastlayacağız.'' Şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title