Haberler

Edincik Belediye Başkanı Yağcı Açıklaması

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşması halinde kapatılmasının planlandığı bildirilen beldelerin belediye başkanları tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşması halinde kapatılmasının planlandığı bildirilen beldelerin belediye başkanları tepki gösterdi.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, yaptığı açıklamada, bu noktaya gelinmemesi için büyük çaba harcadıklarını, siyasilere, 600-700 yıllık tarihi bulunan beldenin önemini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Belde Belediyesi'nin kapatılması bir yana Edincik'in ilçe konumuna getirilmesi gerektiğini ısrarla dile getirdiklerini anlatan Yağcı, "İlçe yapılacağımız konusunda söz veren siyasilerin, sözlerinde durmadıklarını görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Keşke Bandırma il olsaydı da birlikte büyüseydik. Mahalle konumuna gelmeyi içimize sindiremiyoruz. Bu arada, 800 bin dönümlük dede mirası olarak elimizde bulunan meramızın da, talan edileceğinden endişe duyuyoruz" dedi.

Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir de belediyelerinin kapatılıp, köy durumuna dönüştürülmesini, yaşamı boyunca kabullenemeyeceği bir karar olarak gördüğünü söyledi. Belde belediyesinin 1972 yılında kuruduğunu hatırlatan Taşdemir, şöyle konuştu:

"40 yıllık bir belediyeyi kaldırarak, Aksakal'ı mahalle durumuna dönüştürmek, tam anlamıyla taşrayı mağdur etmek anlamına gelir. Hani, AK Parti hükümeti, göreve geldiği günlerde, 'yerinden yönetim' gerçekleştireceğini söylüyordu. Yalnızca merkezlere yarayacak olup, taşraya mağduriyet getirecek bu uygulama, 'merkeziyetçi yönetim'in ağırlığının daha da artması demektir. Yalnızca sayın Başbakan'ın ısrarı sonucu ortaya çıkan bu kararın, asla mantıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü, merkezden kilometrelerce uzak yerleşim birimlerinin, merkezden yeterince hizmet almaları mümkün değildir."

Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinin Belediye Başkanı Hüseyin Durak da beldelerinin kapatılmak istenmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Her şeye karşın, TBMM'ne gönderilen yasa önerisinin, meclisteki komisyonlarda değiştirilerek, beldemizin kapatılmayacağını ummak istiyoruz" dedi.

Avşa beldesinin Belediye Başkanı Cevdet Çağlar da yaz aylarında nüfusu 80 bini bulan turistik bir ada olduklarını ifade etti. Çağlar, şöyle dedi:

"Ada oluşumuz nedeniyle merkezden hizmet almamız çok zor. Oysa ada belediyeleri için ayrı bir statü oluşturulabilirdi. Örneğin, imar planı, yol yapımları ve alan sınırları konusunda yetkiler Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılırken, sosyal belediyecilik açısından bize ayrı bir statü uygulanarak, bağımsız hareket etme olanağı sağlanabilirdi. Yasaya saygılıyız, ama bu uygulama sonucunda, Marmara Adası'na (Marmara İlçesi) bağlanacağız. Bu uygulama, Avşalılara sıkıntı getirecektir. Diyelim ki çözümlemesi gereken acele bir işi olan Avşalılar, Marmara Adası'na, 300-400 TL gibi bedellerle motor kiralayıp, nasıl gidecektir-"

Muhabir: Ahmet Pesen

Yayıncı: Haluk Yüksel - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yağcı Selim Yağcı Marmara Edincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title