Haberler

Ebola Kuşkusuyla Karantinaya Alınan İtalyan Ülkesine Gitti

Güncelleme:

Nijerya'da sıtma hastalığına yakalanan, İstanbul'a gelirken de uçakta ateşi yükselip kustuğu için karantina altına alınan Elisa, taburcu olduktan sonra ülkesine gitti.

Nijerya'ya bir arkadaşıyla birlikte gezmeye giden ve orada sıtma hastalığına yakalanan, İstanbul'a gelirken de uçakta ateşi yükselip kustuğu gerekçesiyle karantina altına alınan İtalyan vatandaşı 23 yaşındaki Elisa Sedon, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra uçakla ülkesine gitti.

Geçtiğimiz Cuma günü THY uçağı ile Nijerya'nın Kano kentinden İstanbul'a gelen Elisa Sedon, uçakta ateşi yükselip kusunca, olay uçuş ekipleri tarafından kuleye bildirilmişti. Uçak altına gelen tıbbi ekip Elisa Sedon'un sıtma hastası olduğunu, kullandığı ilaçlardan ve Nijerya'daki doktorun raporundan anladı. Ancak Batı Afrika ülkelerini tehdit eden "ebola" salgını nedeniyle genç kız sıtma teşhisinin doğrulanması için ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanenin Enfeksiyon Kliniği'nde 4 gün tedavi gören ve ebola olmadığı anlaşılan Elisa Sedon, sıtma tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden taburcu oldu.

Elisa Sedon, akşam saatlerinde THY'nin TK-1325 sefer sayılı uçağı ile İstanbul'dan Bolonya'ya hareket etti. Gazetecilere açıklama yapmak istemeyen Elisa Sedon, "Doktorlarım da kendimi yormamamı ve gereksiz yere konuşmamamı istediler. Zaten yorgunum. Konuşmak istemiyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title