Haberler

Easyjet İle Londra-istanbul 37.99 Avro

Bugün Londra İstanbul Arasındaki İlk Uçuşunu Gerçekleştiren Easyjet Yetkilileri Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Bir Basın Toplantısı Düzenledi. Easyjet Türkiye Genel Müdürü Philippe Vignon Basın Toplantısını İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Peter Cook Ve Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Müdürü İbrahim B...

Bugün Londra İstanbul arasındaki ilk uçuşunu gerçekleştiren easyJet yetkilileri Sabiha Gökçen Havaalanı`nda bir basın toplantısı düzenledi. EasyJet Türkiye Genel Müdürü Philippe Vignon basın toplantısını İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Peter Cook ve Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Vignon, Asya ile Avrupa arasında bir köprü konumunda bulunan İstanbul`un, coğrafi konumu, etkileyici tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ile Avrupa`nın en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği`ne giriş sürecinde Türkiye`nin Avrupa ülkeleri ile ilişkilerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Vignon, “easyJet`in İstanbul uçuşlarına başlaması, Türkiye`nin İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri ile ticari ilişkilerini daha da güçlendirecektir. Uçuşlarımız Türkiye`nin ticaretine olduğu kadar, turizmine de ciddi katkı sağlayacaktır¨ diye konuştu.

İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Peter Cook ise, “easyJet bir ülkede yatırım yapmaya başladıktan sonra diğer İngiliz şirketleri de bunu örnek alarak yatırım yapmaya başlar. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde Türkiye ile İngiltere arasında iş hacminin arttığını göreceğiz¨ dedi.

easyJet, Londra Luton Havaalanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı arasında ilk etapta, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı uçuşlar gerçekleştirecek. Şirket 4 Eylül`den itibaren karşılıklı Londra - İstanbul seferlerini günlük olarak gerçekleştirmeye başlayacak. easyJet İstanbul uçuşlarının bilet fiyatları tek yön vergiler dahil 37.99 Euro`dan başlıyor. easyJet, Türkiye`deki operasyonlarına ilk olarak 29 Mayıs`ta İsviçre`nin Basel kenti ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı arasındaki tarifeli uçuşları ile başladı. Uçuşların başladığı 29 Mayıs 2006 tarihinden bu yana Basel - İstanbul güzergahında 8000`in üzerinde yolcu taşıdığı belirtildi.

İLK UÇUŞTA RÖTAR SÜRPRİZİ

Londra`dan havalanarak İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına inen ilk easyJet uçağında rötar sürprizi yaşandı. Saat 12:10`da inmesi planlanan uçak bir saatlik gecikme ile havaalanına indi. Yolcuların havaalanına inişi sırasında renkli görüntüler yaşandı. Ellerinde Türkiye ve İngiltere bayraklarını taşıyan yolcular easyJet Türkiye Genel Müdürü Philippe Vignon tarafından karşılandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title