Haberler

DYP Lideri Özaçıkgöz: "Yunanistan Dışişleri Bakanı'na Haddini Bildirmeliyiz"

Doğru Yol Partisi(dyp) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Yunanistan'ın Yeni Dışişleri Bakanı Dmitris Druças'ın Göreve Başlarken Türkiye ve TSK Hakkında Yaptığı Açıklamalara Tepki Gösterdi.

Doğru Yol Partisi(DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Yunanistan'ın yeni Dışişleri Bakanı Dmitris Druças'ın göreve başlarken Türkiye ve TSK hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın göreve başlarken, Türkiye'yi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni işgalci gibi gösteren açıklamalar yaptığını savunan Özaçıkgöz: " Yunanistan Dışişleri Bakanı haddini bilmediği kadar Türk Dışişleri Bakanı da Kıbrıs konusunda ne kadar haklı ve güçlü olduğumuzun farkında değildir" dedi.

DYP lideri Çetin Özaçıkgöz, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamaları eleştirerek, açıklamaları yakışıksız bulduğunu ifade etti. Özaçıkgöz: " Yunanistan'ın yeni Dışişleri Bakanı Druças, Türkiye'yi ve ordumuzu hedef alan yakışıksız ve diplomatik nezaket kurallarının dışında bir üslupla verdiği beyanatla görevine başlamıştır. Kendisi için olduğu kadar Yunanistan için de talihsiz olan bu beyana karşı, Dışişleri Bakanımızdan gereken cevap henüz verilmedi" dedi.

Özaçıkgöz, "Yunanistan'da Dışişleri Bakanları değişir, Başbakanlar değişir, hükümetler değişir, değişmeyen bir şey vardır o da Yunanistan'ın Kıbrıs politikasıdır. Ordumuzu işgalci olarak niteleyen, adadan çekilmesi talimatı veren Druças'a gerçekler bildirilmelidir1570'den beri bizim hakimiyetimiz altında olan Kıbrıs'ta ne Yunanistan'ın ne de Rumların hiçbir hakkı yoktur" diye konuştu.

Kıbrıs'ta ki Türk askerinin orada bulunuşunun asla işgalcilik olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Özaçıkgöz, " Hukuki olmayan bir tek şey var. O da Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne girmiş olmasıdır. Çünkü Londra ve Zürich Antlaşmalarına göre Yunanistan ve Türkiye'nin aynı anda üyesi olmadığı bir birliğe Güney Kıbrıs giremez. Uluslar arası hukuk kuralları çiğnenerek Güney Kıbrıs AB'ye girmiştir. Ama hükümet buna "one minute' diyememiş sessiz kalmıştır" şeklinde konuştu. (ANKA)

(BRŞ/HF)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title