Haberler

DYP Genel Başkanı Ağar:

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Genelkurmay Başkanlığı'nın Açıklamasını, "Bizim Meselemiz, Türkiye'nin Demokratik Süreç İçerisinde Meselelerine Çözüm Bulan Ülke Gücünü, Kudretini Muhafaza Ederek Yoluna Devam Edebilmesidir" Sözleriyle Değerlendirdi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını, "Bizim meselemiz, Türkiye'nin demokratik süreç içerisinde meselelerine çözüm bulan ülke gücünü, kudretini muhafaza ederek yoluna devam edebilmesidir" sözleriyle değerlendirdi.

Ağar, Başkanlık Divanı toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. "Biz istikrarlı duruşumuzu sergilemeye devam diyoruz" diyen Ağar, "Türkiye'yi yönetenler ve siyaset içinde olanların temel meselesi Türkiye'nin üniter yapısını ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan yapısını korumayı hassasiyetle ve titizlikle korumaya devam edeceklerdir" dedi. Bu iki hassasiyet çerçevesi içerisinde Türkiye'nin kendi değerleriyle toplumsal huzurunu sağlamakta bir zorluğu olmayacağını vurgulayan Ağar,

şunları kaydetti:

"Türkiye elbette gelişen tecrübesi, siyasi tecrübesi içinde, sivil siyaset alanı içinde meselelerine çözüm bulma imkanına sahip olan bir ülkedir. Bu demokratik temeldeki kararlılığımız içerisinde Türkiye'deki kutuplaşmayı reddeden bütün anlayışımızı dünkü meclisin oturum öncesi ortaya koyan görüşlerimizde sabit olarak duruyoruz. Bu açıdan Türkiye her türlü zorluğu milletin yüksek iradesi içinde her zaman arzuladığımız sandık yoluyla çözmekte bir zorluğu olmayacaktır diye düşünüyorum ve bugün bu temel

çerçeve içerisinde arkadaşlarımızla kendi görüşlerini de paylaşmak suretiyle buradan bir sonuç ortaya çıkaracağız bunu da daha sonrasında sizlerle paylaşacağız".

Gazetecilerin Genelkurmay Başkanlığı açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Ağar, "Biz bu açıklamayı değerlendirmek amacıyla bu toplantıyı yapıyoruz. Arkadaşlarımın görüşlerini alayım. Bizim meselemiz Türkiye'nin demokratik süreç içerisinde meselelerine çözüm bulan ülke gücünü, kudretini muhafaza ederek yoluna devam edebilmesidir" şeklinde konuştu.

'Genel kurula katılan milletvekillerinin durumu görüşülecek mi?' yönündeki bir soruya Ağar, "H ayatımda hiç aldatan olmadım Allah'a çok şükür. Aldanan olmak önemli birşey değildir" karşılığını verdi. Konuyu GİK'te değerlendireceklerini ifade eden Ağar, "O nun hukuki süreci içerisinde yapılması lazım gelende yapılır" değerlendirmesinde bulundu.

Ağar, bir soru üzerine, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yla bugün bir telefon görüşmesi yaptığını, ihtiyaç olması halinde tekrar görüşebileceğini kaydetti.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin bir soruya ise Ağar, "Türkiye'nin her zaman için demokrasinin temel çözümü her zaman seçimdir. Demokrasilerde nihai çözüm millettedir" diye konuştu.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title