Haberler

Dünyada En Çok Takip Edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu

Güncelleme:

Twiplomacy araştırmasına göre, Davutoglu 1 milyon 511 bin 635 takipçiyle, dünyada en çok takip edilen Dışişleri Bakanı oldu.

Dünya liderleri üzerine yapılan Twiplomacy araştırmasına göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoglu 1 milyon 511 bin 635 takipçiyle, dünyada en çok takip edilen Dışişleri Bakanları arasında ilk sırada yer aldı.

Effect Halkla İlişkiler'in Türkiye temsilcisi olduğu, lider küresel halkla ilişkiler ve iletişim firması Burson-Marsteller'ın yaptırdığı, Twitter'da yer alan dünya liderleri üzerine bir araştırma olan Twiplomacy, dünya liderlerinin Twitter'ı hangi sıklıkta kullandıklarını ve sosyal ağa nasıl bağlandıklarını ortaya koydu.

32 ÜLKE TWİTTER'I KULLANMIYOR

Araştırmada, Haziran 2014'ün başlarında 161 ülkede bulunan 643 hükümet hesabı analiz edildi. Hesaplardan sadece çoğu Afrika, Asya ve Pasifik'te olmak üzere 32 ülke Twitter'ı kullanmıyor. Bugün yayınlanan araştırma aynı zamanda tüm Birleşmiş Milletler (BM) hükümetlerinin yüzde 83'den fazlasının Twitter'da yer aldığını ve tüm devlet ve hükümet başkanlarının yüzde 68'inin ise kişisel Twitter hesaplarına sahip olduğunu gösterdi.

"Burson-Marsteller tarafından bu sene üçüncüsü yapılan Twiplomacy araştırması, dünya liderleri arasında sosyal medyanın büyüyen önemini vurgulayan bir çalışma olarak ön plana çıkıyor" diyen Burson- Marsteller Dünya Başkanı ve CEO'su Donald A. Bear, "Bu sene devlet birimlerinin twitter hesaplarında yüzde 28'lik bir artış görüldü. Bu oran, onların ulusal ve uluslararası sosyal paydaşlarına erişim çabalarındaki artışı da yansıtmaktadır" dedi.

HİNDİSTAN'IN YENİ BAŞBAKANI TWİTTER'DA EN ÇOK TAKİP EDİLEN BEŞİNCİ DÜNYA LİDERİ

Araştırmada, göze çarpan en önemli sonuçlardan bir diğeri ise Hindistan'ın yeni başbakanı @NarendraModi Mayıs 2014'ün sonlarında seçilmesinden bu yana 4 milyon 967 bin 847 takipçiyle Twitter'da en çok takip edilen beşinci dünya lideri konumuna gelmesi oldu.

23 Haziran 2014 itibariyle en çok takip edilen dünya lideri, ABD Başkanı @BarackObama (ABD başkanının seçim kampanyası hesabını takip eden 43 milyon kişi) oldu. Buna rağmen, 9 farklı lisandaki hesapları ve 13 milyon takipçisi ile ikinci olan Papa Francis (@Pontifex) Twitter'da yer alan en etkili dünya lideri. İspanyolca tweetleri her defasında ortalama 10 binden fazla kez yeniden tweetlendi. Ardından Endonezya Başkanı @SBYudhoyono (5 milyon takipçi), Beyaz Saray @WhiteHouse (4 milyon 976 bin 734) ve @NarendraModi (4 milyon 967 bin 847) geliyor. Hindistan'ın yeni başbakanının mesajlarını kitlelere ulaştırmak için Twitter'ı güçlü bir araç olarak gördüğü ve çok yakında Beyaz Saray hesabını geçmesinin beklendiği ise Twiplomacy'den gelen diğer bilgiler arasında. Ek olarak, Venezüella Başkanı Nicolas Maduro'nun mesajları da 2 bin kez yeniden tweetlendi.

Twiplomacy'e göre, dijital araçları kullanmadan yabancı bir diplomat olmak neredeyse imkânsız hale geldi. Twitter'da şu anda 3 binden fazla büyükelçilik ve büyükelçi yer alıyor: Bunlardan, Kanada, Fransa, İsrail, Meksika, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, Türkiye, Ukrayna, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkeler büyükelçiliklerinin ve misyonlarının çoğunu Twitter'a katılımını sağlamış bulunuyor. Londra'daki Birleşik Krallık Dışişleri Ofisi ise bunun yanı sıra, büyükelçilerinin kişisel katılımını da destekliyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Twitter Afrika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500

Yorumlar (59)

sonmez:

yapdigi basariziz dis politikdan dolayi dunyaya rezil olduk sayesinde

23
12
yanıtYanıtla
ANTEP.V:

Başarılarından dolayı takip edilmiyor ki başarıszlığndan dolayı takip ediliyorNerede yine pot kıracak ona bakılıyor

14
19
yanıtYanıtla
seda:

helalin var be, gururmuzsun, iki dakikada 70 milyonu satabilen tek adam-rakipsiz birinci olmus..

10
20
yanıtYanıtla
sss:

kimsenin türkiyeyi maceraya atma gibi lüksü olamaz tesekkürler davutoglu yaptigin ve yapacagin hizmetler icin tesekkürler

17
13
yanıtYanıtla
ATA:

Tabi Adamın Bir iş Yaptığı Yok

15
11
yanıtYanıtla
KADİR:

demek oluyki o araştırma şirketine çok para verdiler nede olsa indir bindir düşür çıkar bunların işi

10
15
yanıtYanıtla
yeni:

Davutoğlu yni Başbakanımz olacaktır buraya yazıyorum. Hayırlı olsun, kendisi başarılı bir bakan olması gereken de budur.

14
8
yanıtYanıtla
Han Türkoglu:

Bu adam ne yapıyor diyen takip ediyordur. İyi iş çıkarttığından değil.

15
6
yanıtYanıtla
YILDIZ:

AKP den kaynaklanan çalışkan dürüst başarılı dış politikalarıyla dünyada da ,, kitleler hayranlıkla takip ediyorlar.. başarılarının devamını Allah cc dan diliyoruz..tebrik ederiz..

13
8
yanıtYanıtla
arsimet:

nerde ne kadar işsiz güçsüz kitap okumayan insan varsa bunları takip ediyor belkide harçlık alıyorlardır takipçilere kaç lira veriyorlar merak ettim

11
10
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title