Haberler

Zorlu Başlığa "Start"

Ab Üyelik Müzakerelerinden"Zorlu" Başlıklardan Ulaştırma'ya İlişkin"Tanıtıcı" Tarama, Pazartesi Günü Brüksel'de Başlıyor.

Türkiye'nin AB üyeliği müzakerelerinin zorlu başlıklarından Ulaştırma faslına ilişkin tarama süreci gelecek hafta başlıyor. Pazartesi günü Brüksel'de "tanıtı" taraması başlayacak olan Ulaştırma faslının "çok karmaşık" olduğu ifade ediliyor.

Ulaştırma başlığına ilişkin "tanıtıcı" taramanın 26-30 Haziran'da Brüksel'de yapılması öngörülüyor. Söz konusu başlık konusundaki "ayrıntılı" taramanın ise, Eylül sonunda yapılması planlanıyor.

Ulaştırma alanındaki müktesebatın "çok kapsamlı ve karmaşık" olduğuna, ulaştırma konularının da üyelik müzakerelerinde ele alınan konulardan yüzde 10'unu oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Nitekim, ulaştırma mevzuatı, güvenlik önlemlerinden personelin çalışma saatlerine kadar birçok konuyu içeriyor.

Tarama sırasında kara, deniz, hava ve nehir ulaşımının yanı sıra, teknik güvenlik kuralları, lisanslama ve piyasaya girişleri gibi konuların da ele alınacağı ifade ediliyor.

Aday ülkelerle yapılan son müzakerelerde ulaştırmanın en zor başlıklardan biri olduğunun kanıtlandığı belirtiliyor. Buna karşın AB kaynakları, ulaştırmaya ilişkin AB müktesebatına uyum konusunda "Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri ile kıyasla daha ileride olduğu"nu belirtiyorlar.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title