Haberler

Ünlü Türk Doktor Teoman Sırrı'dan Kanser İlacı Uyarısı

İngiltere Kraliçe'sinden Tıp Ödül Alan Doktor Teoman Sırrı Kanser İlacı Sutent ile İlgili Yaptığı Araştırmadan Sonra Kamuoyunu Uyardı. Son Bir Hafta İçinde Türkiye'den ve Kıbrıs'tan 50'den Fazla Hastasının Kanser İlacı Sutent'i Sipariş Verdiğine Değinen Sırrı, "Bu İlaç Dağılmış Kansere Çözüm Deği...

İngiltere Kraliçe`sinden tıp ödül alan Doktor Teoman Sırrı kanser ilacı Sutent ile ilgili yaptığı araştırmadan sonra kamuoyunu uyardı. Son bir hafta içinde Türkiye`den ve Kıbrıs`tan 50`den fazla hastasının kanser ilacı Sutent`i sipariş verdiğine değinen Sırrı, ¨Bu ilaç dağılmış kansere çözüm değil. Amerikan ilaç firması bu işten büyük paralar kazanıyor, ama halkımıza hiçbir faydası yoktur¨ dedi.

Bu ilacın her kansere iyi geleceği yönünde Türk medyasında çıkan haberlerin hastaları yanlış yönlendirdiğini savunan doktor, ¨Bu Amerikalıların oyunudur. Her paketinde 30 hap olan paket 5 bin - 6 bin sterline satılıyor. Mide, bağırsak ve böbrekte oluşan dağılmamış kanser içindir. İlacın resmi web sitesinde de diğer bir ilaç adı var. Eğer o iyi gelmezse bir de Sutent`i deneyin deniyor. Dağılmış kanserin hiçbir çözümü yoktur. Halkımız bu ilacın göğüs kanserine de iyi geleceğini düşünüyor. Ama bir ilaç her kansere iyi gelemez¨ dedi.

Kendisinden ilacı siparişle isteyen hastalarına ABD`den ilacı getirten Sırrı, ¨Bu ilaç Avrupa`da yok, çünkü izin alamıyor¨ dedi. Sırrı, maddi durumu yeterli olmayan 5-6 ailenin paralarını birleştirirerek bir paket alabilmek için uğraştığı ilacın dağılmış kansere faydasız olacağının altını çizdi.

Tıpta yaptığı buluşlar ile bilinen Doktor Teoman Sırrı bu senenin başında Kraliçe Elizabeth`den tıbba hizmet ve halka hizmet onur ödülü almıştı.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan Stent, ¨kanserli hücrelere ve tümörlere iki cepheden saldıran ilk kanser ilacı¨ olarak tanıtılmıştı. Üretici firma, ilacın hücrelerde bulunan enzimlere sinyal göndererek kanserli hücrelerin bölünerek çoğalmasını engellerken, tümörleri kanla besleyen damarların oluşmasını önleyerek tümörün küçülmesini sağladığını savunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title