Haberler

Tenerife Adasında Çıkan Orman Yangınında 600-800 Hektarlık Alan Kül Oldu

Güncelleme:

İspanya'nın Tenerife adasında çıkan orman yangınında yaklaşık 600 ila 800 hektarlık alan kül olurken, bölgeden tahliyeler başladı ve yollar kapatıldı. Yangının devam etmesi nedeniyle söndürme çalışmaları zorlu bir süreç olacak.

Dosya Boyutu: 93.57MB

ÇEKİM LİSTESİ:

Tenerife adasındaki orman yangınından çeşitli görüntüler

İspanya'nın Tenerife adasında çıkan orman yangınında yaklaşık 600 ila 800 hektarlık alan kül olurken, Çarşamba günü bölgeden tahliyeler başladı ve yollar kapatıldı.

BBC'ye göre Çarşamba sabahı boşaltılan bölgeler Arrate, Chivisaya, Media Montana, Ajafona ve Las Lagunetas gibi küçük köylerden oluşuyor.

Kanarya Adaları Özerk Yönetimi Başkanı Fernando Clavijo, Salı günü gece yarısından hemen önce başlayan yangının "çok büyük bir güçle" devam ettiğini söyledi.

Başkan, adanın kuzeydoğusunda bulunan küçük Arafo ve Candelaria kasabaları arasındaki engebeli arazi nedeniyle alevleri söndürmenin "zorlayıcı" olacağını ifade etti.

Candelaria Belediye Başkanı Maria Concepcion Brito, "en kötü durum dağlık bölgelerde" olsa da yangının diğer belediyelere sıçrama riski bulunduğu ve günlerce devam edebileceği uyarısında bulundu.

Yaklaşık 150 itfaiyeci, 13 uçak ve helikopter yardımıyla alevlerle mücadele ederken İspanyol Askeri Acil Durum Birimi de seferber edildi. Birimin 50 askeri halihazırda bölgede bulunuyor.

Avrupa Orman Yangınları Bilgi Sistemi (EFFIS) verilerine göre, İspanya'da 2023 yılında 73.500 hektardan büyük alanda orman yangını çıktı. İspanya anakarasının neredeyse tamamını ve Kanarya Adaları'nın çoğu kısmını etkileyen sıcak hava dalgaları ve kuraklık nedeniyle, ülkenin büyük bölümünde "aşırı" alarm seviyesine geçildi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Madrid'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Dünya

İspanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title