Haberler

Sanayi Bakanı Ergün İran'a Gidiyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek D-8 Sanayi Bakanları Zirvesi'ne katılmak üzere yarın İran'a gidiyor.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, D-8 1. Sanayi Bakanları toplantısına katılmak üzere 1 Mart'ta İran'a gidiyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek D-8 Sanayi Bakanları Zirvesi'ne katılmak üzere yarın İran'a gidiyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, D-8 1. Sanayi Bakanları toplantısına katılmak üzere 1 Mart'ta İran'a gidiyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın konuşma yapacağı ve 2 Mart'ta gerçekleştirilecek D-8 Sanayi Bakanları Toplantısı'nda ülkelerin sanayi kalkınma stratejileri ve ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konuları masaya yatırılacak. Ergün, ayrıca İran Sanayi ve Madenler Bakanı Ali Akbar Mehriban ile bir araya gelecek. Görüşmenin ana gündem maddesi Türkiye ile İran arasında kurulması planlanan "Serbest Sanayi Bölgesi" konusu ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik atılacak adımlar oluşturacak. Zirveye katılan diğer sanayi bakanlarıyla da ikili görüşmeler yapacak olan Sanayi Bakanı Ergün, 4 Mart'ta Türkiye'ye dönecek. (ANKA)

(GLC/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title