Haberler

Önce Sohbet Sonra Yemek

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin Arasında Yaklaşık 40 Dakika Süren Görüşmede Türk-rus İlişkileri ve Ortak Gündemdeki Konular Ele Alındı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Türk-Rus ilişkileri ve ortak gündemdeki konular ele alındı.

Her iki lider de siyasi ve ekonomik ilişkilerin ulaştığı düzeyden memnuniyet duyduklarını söylediler. Başta enerji olmak üzere ilişkileri her alanda daha da geliştirmek ve bölgesel konularda yakın işbirliği sürdürme hususunda mutabık kaldılar. Görüşmeye Erdoğan’la birlikte Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Rusya Federasyonu Dişişleri Bakanı Sergei Lavrov katıldı. Görüşmenin ortasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de koşarak salona geldi. Erdoğan, Çırağan Sarayı’ndan liderlere Boğaz’ı gösterip, kısa bir süre İstanbul’u anlattı. Daha sonra da Erdoğan’ın katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği öğle yemeğine geçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title