Haberler

Olmert, Lübnan Savaşındaki Hatalardan Sorumlu Tutuluyor

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Savunma Bakanı Amir Peretz ve Genelkurmay Eski Başkanı Dan Halutz, Lübnan Savaşındaki Hatalar Nedeniyle Suçlanıyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Savunma Bakanı Amir Peretz ve Genelkurmay eski Başkanı Dan Halutz, Lübnan savaşındaki hatalar nedeniyle suçlanıyor.

Lübnan savaşındaki başarısızlıklara ilişkin açılan soruşturmayı yürüten hükümet komisyonu başkanı emekli hakim Eliahu Winograd, soruşturma kapsamında oluşturulan raporla ilgili açıklamada bulundu. Winograd, "Sorumluluk başbakan, savunma bakanı ve genelkurmay başkanındadır" dedi. Winograd ayrıca, üç lider tarafından alınan kararların sorumluluk ve sağduyu konularında ciddi hatalara neden olduğunu savundu.

Açıklanan rapora göre, Olmert kararlarını aceleyle ve tam bir hazırlık yapmadan aldı. Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Başbakan, kendisine detaylı bir askeri plan sunulmadan ve kimseden bu tür bir plan talep etmeden kararlarını aceleyle verdi. Kararlarını diğer kişilerle sistematik müzakere olmaksızın verdi. Başbakan, savaşın amaçlarını net ve dikkatlice belirlememekten sorumludur."

Geçen sene yaşanan savaş, İsrail'in kaçırılan 2 askeri kurtaramaması ve roket saldırılarını durduramaması nedeniyle başarısızlık olarak nitelendirilmişti. Savaşta çoğu sivil bin 200'den fazla Lübnanlı ve çoğu asker 160'dan fazla İsrailli ölmüştü.

(AFP-SŞ-SŞ-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title