Haberler

Kültürel Miras "Türk Kahvesi", Bakü'deki Resepsiyonda Tanıtıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunmasına İlişkin Hükümetler Arası Komite Toplantısı vesilesiyle resepsiyon düzenlendi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunmasına İlişkin Hükümetler Arası Komite Toplantısı vesilesiyle resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda hem "Türk Kahvesi"nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine girmiş olması kutlandı hem de davetlilere "Türk Kahvesi" tanıtıldı.

Resepsiyona, Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun ve eşinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı da katıldı. Arı, resepsiyonda yaptığı konuşmasında Türkiye'nin Komite Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Resepsiyonda gazetecilere açıklama yapan Ahmet Arı, "Çok yönlü olarak bu büyük önem arz ediyor ama biz kültürümüzün bütün unsurlarını eşit derecede değerlendiriyoruz. Bundan sonra girecek unsurlarımız için şimdiden çalışmalara başladık. Bu konuda çok hassas davranmak durumundaydık. Bunu gerçekleştirdik ve geçtiği için de çok mutluyuz. Bizim kahve dosyamız geçmesi bizi çok sevindirdi. Ülkemiz adına, Türk Kahvesi adına çok önemli bir durum. Bu akşamki konuşmamda Komite Başkanlığına adaylığımızı vurguladım ve bütün ülkelerden desteklerini istedim. Fransa'nın adaylığı söz konusuydu o bizi biraz endişelendiriyordu ama Fransa adaylıktan çekildi. Şuanda İtalya adaylığını açıkladı. İnşallah biz olacağız" dedi.

Resepsiyona katılan konuklara Türk Kahvesi ve Türk mutfağının çeşitli örnekleri ikram edildi.

Türk Kahvesi, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine, 116 ülkeden 800'e yakın delegenin yer aldığı ve Azerbaycan'ın kültür ve Turizm Bakanı Ebülfez Garayev'in başkanlığında gerçekleştirilen oturumda kabul edilmişti.

2013'de Türk Kahvesiyle beraber 193 dosya UNESCO'ya sunuldu. Bunlardan 38 tanesi dikkate alınmıştı ve Bakü'deki hükümetler arası komite toplantısında gündeme geldi. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Alper Coşkun Azerbaycan Türkiye Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title