Haberler

Köln Başkonsolosluğu Projesine Ford'dan Minibüs Desteği

Ford Firması, Türk Gençlerinin Meslek Eğitimi Konusunda Bilgilendirilmelerini Amaçlayan 'Mobil Danışma' Kapsamında Köln Başkonsolosluğu'na Özel Bir Araç Tahsis Etti.

Almanya'nın Köln kentindeki Ford firması, Türk gençlerinin meslek eğitimi konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan ?Mobil Danışma? (MoB) kapsamında Köln Başkonsolosluğu'na özel bir araç tahsis etti. Aracı teslimi için Ford fabrikasında bir tören düzenlendi. Törende Ford Köln'ün CEO'su Bernhard Mattes Türkiye'de üretilen Ford Transit marka minibüsün anahtarını Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa'ya teslim etti. Teslim töreninde Köln Sosyal Güvenlik ve Çalışma Ataşesi Tahsin Özdemir, Sosyal Hizmet Uzmanı Bahtiyar Şimşek, Ford Türk İnsan Kaynakları grubu ile Ford İşyeri İşçi Temsilciliği de hazır bulundu.

GENÇLERİ BULUNDUKLARI YERDE BİLGİLENDİRECEĞİZ

Ford'daki Türk İnsan Kaynakları Grubu'nun üst yönetimle görüşerek projeye destek sağlanmasını temin ettikleri için kendilerine teşekkür eden Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, şunları söyledi:

?Bu projeyle gençlerin yaşadığı yere giderek, onları bulundukları yerde bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu gibi faaliyetler aslında kamu kuruluşlarının işbirliğiyle yürütülüyor. Ancak bugün özel bir gün. Almanya'ya ilk Türk işçilerini davet eden firmalardan Ford otomobil firması bize destek veren ilk özel sektör şirket oluyor. Bu konuda Ford'un üst yönetimine teşekkür ediyorum.?

İLK OLARAK AACHEN'A GİDECEK

İlk etkinliği Aachen'da yapmaya düşündüklerini de sözlerine ekleyen Basa, ?Çalışma Ataşemiz Tahsin Özdemir ile Sosyal Hizmet Uzmanı Bahtiyar Şimşek bizzat aracın içerisinde bulunarak çalışmaları yürütecekler. Bu konudaki ayrıntıları bizzat yaşayarak geliştireceğiz? dedi. Ford CEO'su Mattes ise, ?Burada çalışan Türk çalışanlarımız ve Türkiye'ye olan sıkı işbirliğimizle birlikte böyle bir projeye destek verdiğimiz için seviniyoruz? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title