Haberler

Kıbrıs Rum Kilisesi Çalıntı İkonları Özel Uçakla Getirecek

Kıbrıs Barış Harekatı Öncesi Güzelyurt'ta Çalınarak Yurt Dışında Satılan Tarihi Kilise İkonlarının Özel Bir Uçakla Güney Kıbrıs'a Getirileceği Bildirildi.

Kıbrıs Barış Harekatı öncesi Güzelyurt'ta çalınarak yurt dışında satılan tarihi kilise ikonlarının özel bir uçakla Güney Kıbrıs'a getirileceği bildirildi.

1974 Barış Harekatı'ndan önce KKTC toprakları içinde bulunan Güzelyurt (Omorfo) Metropolitliği'nden çalınarak yurt dışına satılan paha biçilemez 6 adet Hıristiyan ikonunun önümüzdeki günlerde adaya geri dönmesi bekleniyor.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros gazetesindeki habere göre, söz konusu ikonlar şu an bulundukları ABD'nin New York eyaletinden özel bir seferle olağanüstü güvenlik önlemi altında adaya getirilecek. Gazete, ikonların adaya dönmesi için çaba sarf eden sözde Güzelyurt Metropoliti Neofitos'un, ikonların adaya dönmesini "çok önemli bir adım olarak" nitelendirdiğini yazdı. Neofitos, ikonların güvenli bir şekilde adaya nakledilmeleri için üst düzey güvenlik önlemleri alınması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca paha biçilemez ikonları adaya getirecek uçağın Avrupa'da durmayacağı, bu seferin sadece ikonlara özel gerçekleştirileceği ve uçakta yolcu bulunmayacağı bildirildi.

(MG-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title