Haberler

Kasap Öldü

Pakistan Talibanı'nın "Kelle Kesme Ekibini" Yöneten "Kasap" Lakaplı Militan, Gözaltında Öldü. Şer Muhammed'i Kaybeden Taliban, Beytullah Mesud'un Ölümünün Ardından İkinci Büyük Darbeyi Yedi.

Pakistan Talibanı’nın “kelle kesme ekibini” yöneten “kasap” lakaplı militan, gözaltında öldü. Şer Muhammed’i kaybeden Taliban, Beytullah Mesud’un ölümünün ardından ikinci büyük darbeyi yedi.

ACIMASIZLIĞIYLA Pakistan askerlerinin en çok korktuğu Taliban komutanı haline gelen Şer Muhammed Kasab, ordunun geçen çarşamba Svat Vadisi’nde düzenlediği operasyon sırasında yaralı ele geçmişti. Ordu açıklamasına göre, Kasab, aldığı yaralar nedeniyle dün gözaltında hayatını kaybetti. Aynı operasyonda Kasab’ın üç oğlu da ölmüştü.

Kasab, çok sayıda Pakistanlı askerin başını bizzat kesmişti. Yakalanması için 121 bin dolar ödül konan Kasab, Pakistan ordusunun en çok aradığı 10 Taliban komutanı arasında yakalanan 3’üncü kişiydi. Örgüt lideri Beytullah Mesud 5 Ağustos’ta ABD’nin roket saldırısında ölmüştü. Svat’ta teslim olan örgütteki liderlik krizi daha da büyüdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title