Haberler

Kabineye Sadece Dört Kadın Aldı

Çoğunluğu Kadınlardan Oluşan İspanya Kabinesini "Fazla Pembe" Diyerek Küçümseyen İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi Kendi Kabinesine Eski Bir Showgirl ile Bir Zamanlar "Parlamento Güzeli" Seçilen Bir Kadın Milletvekilini Aldı.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan İspanya kabinesini "fazla pembe" diyerek küçümseyen İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kendi kabinesine eski bir showgirl ile bir zamanlar "Parlamento güzeli" seçilen bir kadın milletvekilini aldı.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında İtalya’daki en sağ hükümetlerden birini kuran Berlusconi’nin 21 bakanından dördü kadın. Güzel kadınlara düşkünlüğüyle tanınan Berlusconi, "Evli olmasaydım, sizinle evlenir, her yere giderdim" dediği Mara Carfagna’yı Eşit Fırsatlar Bakanı yaptı. 1997’de İtalya güzellik yarışmasında 6. olan Carfagna, televizyonda showgirl olarak ün yapmıştı. Çevre Bakanlığı’na getirilen Stefania Prestigiacomo ise milletvekili olduğu 1990’larda "Parlamento Güzeli" seçilmişti. Eğitim Bakanı Mariastella Gelmini ve Gençlik Bakanı Giorgia Meloni ise kabineye giren diğer iki kadın. Kabinede, iki yıl önce bir televizyon programında Hz Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri resmeden tişört giyerek büyük tepkilere neden olan Kuzey Birliği Partisi milletvekili Roberto Calderoli de yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title