Haberler

İsrail'in Wikileaks'teki İran Endişesi

Wikileaks'in Açıkladığı Belgelerden Bu Kez İsrail'in İran Endişesi Sızdı.

İsrail Genelkurmay başkanı Gabi Aşkenazi'nin, 2009 yılında Amerikalı diplomatlara, İran'ın füze saldırı karşısında İsrail'in sadece 10-12 dakikalık bir zamanı olacağını söylediği bildirildi.

İsrail basınında da yer alan, Wikileaks'in yayımladığı ve Tel Aviv'deki Amerikanı büyükelçiliği tarafından hazırlanan kriptoya göre Aşkenazi, Missouri kongre üyesi Ike Skeleton başkanlığındaki Amerikan heyetine, İran'ın elinde 300 kadar Şahab füzesi bulunduğunu ve bunların dakikalar için İsrail'e ulaşabileceğini ve etkili bir savunma için İsrail'e çok az zaman bıraktığını söyledi.

İran'ın, İsrail için oluşturduğu tehlikeye rağmen kriptoda Aşkenazi'nin, Gazze'yi kontrol eden Hamas'ın ve Hizbullah'ın askeri kapasitesinden daha çok endişe duyduğu ifade edildi.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre Aşkenazi'nin sözleri, Wikileaks'in bütün belgelerine ulaşma imkanı verilen Norveç dilinde yayımlanan Aftenposten gazetesinde yer aldı.

Aşkenazi'nin 15 Kasım 2009'da Amerikan heyetine, İsrail'in, Hamas ve Hizbullah'a karşı geniş ölçekli bir savaşa hazırlandığını söylediği de gazetede yayımlandı. Buna göre Aşkenazi, İsrail'e karşı roket tehdidinin herzaman olduğundan çok daha ciddi olduğunu, bu yüzden de İsrail'in roket savunmasına böylesine büyük önem atfettiğini kaydetti. Aşkenazi, "İsrail ordusunu geniş çaplı bir savaşa hazırlıyorum, çünkü bunu yaptıktan sonra operasyonun çapını küçültmek, tersini yapmaktan daha kolay" dedi.

İsrail Genelkurmay Başkanı, Hizbullah'ın elinde 40 bin roket bulunduğuna inandığını da söyledi. Aşkenazi ayrıca, "Hamas'ın, en fazla nüfusun yer aldığı Tel Aviv'i bombalama imkanı olacak" ifadesini kullandı.

Aralık 2008 tarihinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği Dökme Kurşun operasyonunda, çoğu sivillerden oluşan yaklaşık 1400 Filistinli öldürülmüştü. Aşkenazi, Dökme Kurşun operasyonu sırasında ordunun hatalar yaptığını ancak sivillere asla kasıtlı olarak saldırılmadığını belirttiği ifade edildi. Aşkenazi, Gazze'de bundan sonraki bir savaşın daha fazla insan hayatına malolacağını, İsrail'in yerleşim yoğun yerlerde savaşa ilişkin sınırlamaları da kabul etmeyeceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title