Haberler

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Safari'nin Almanya Temasları

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Safari Almanya'ya Üç Gün Süren Ziyaret Gerçekleştirdi. Safari, Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı'ndaki Temaslarının Ardından Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Safari Almanya'ya üç gün süren ziyaret gerçekleştirdi. Safari, Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı'ndaki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

İran Berlin Büyükelçiliği'nde yapılan toplantıda Safari Almanya ve İran arasındaki ikili ilişkilerin iyi olduğunu söyledi. Almanya ile İran arasında 60 yıldan bu yana iyi düzeyde yürümekte olan ticari iş birliğin altını çizen Safari, İran'ın Alman sanayisi ve iş verenleri için her zaman iyi bir ev sahibi olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

İran'a Alman firmalarının yatırımı kesmemeleri gerektiğini de anlatan Safari, Alman şirketlerin İran'a yatırım yapmasına İran'ın her zaman hazır olduğunun altını çizdi. Safari, başta Orta Doğu olmak üzere Afgansitan ve Irak meselesinin de görüşmelerinde gündeme geldiğine işaret etti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı El Baradey'le iletişimin sürekli var olduğunu anlatan Safari, bu alanda bir sorun görmediklerinin de altını çizdi. İran'la Afganistan arası ilişkilere de değinen Safari, "İran'la Afganistan arası ilişkiler çok iyi. İran Afganistan'a yüklü bir miktar maddi katkıda bulundu" dedi. Afganistan'la politik ve ekonomik ilişkilerin iyi olduğuna dikkat çeken Safari, İran'daki uranyum zenginleştirme çalışmalarının "Batı'ya" karşı bir provokasyon olmadığını" anlattı. İranlı yetkili, "Biz öncelikle kendimize güveniyoruz. Güven mevcuttur. Batı'ya da güveniyoruz. İran diyaloğa açık bir ülkedir. Biz bölgemizde her zaman istikarardan yana olduk ve de şimdi de istikrar taraftarıyız. İran uluslararası arenada aynı zamanda politik, ekomomi ve iletişimle de gündeme gelmelidir" dedi.

Safari, bugün Berlin'deki temaslarını tamamlıyor ve İran'a dönüyor (SE-EA-EA-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title