Haberler

İran ABD'nin "Önerilerini" Değerlendiriyor

İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran Yönetiminin Irak'taki Güvenlik Durumu Konusunda ABD'den Gelen "Önerileri" Gözden Geçirdiğini Açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran yönetiminin Irak'taki güvenlik durumu konusunda ABD'den gelen "önerileri" gözden geçirdiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni yaptığı açıklamada, "Amerikalılar, farklı kanallardan İran'la irtibata geçerek Irak'ın durumu, özellikle de güvenliği konusunda görüşme talebinde bulundular. Bu önerileri değerlendiriyoruz" dedi.

Hüseyni açıklamasında, hem İran hem de ABD'nin katılacağı 10 Mart'taki Irak güvenlik konferansını ima ettiğine dair bir ifade kullanmadı. Hüseyni, "Güvenlik ve istikrarın tesisi için tüm kaynaklarımızı Irak hükümetinin kullanımına sunmaya hazırız" diye konuştu.

İranlı nükleer başmüzakereci Ali Laricani, geçen hafta yaptığı konuşmada, Bağdat'ta gerçekleştirilecek konferansa katılacaklarını açıklamıştı.

(AFP-İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title