Haberler

Finlandiya, Rusya ile olan 4 sınır kapısını 'yasadışı geçişleri' durdurmak için kapattı

Güncelleme:

Finlandiya, Rusya ile olan 4 sınır kapısını 'yasadışı geçişleri' durdurmak için bugünden itibaren kapattığını duyurdu. Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen, gerekli görüldüğünde daha sert önlemler alabileceklerini vurguladı.

Finlandiya, Rusya ile olan 4 sınır kapısını 'yasadışı geçişleri' durdurmak için bugünden itibaren kapattığını duyurdu. Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen, gerekli görüldüğünde daha sert önlemler alabileceklerini vurguladı.

Finlandiya Sınır Muhafızları, 16 Kasım'da Rusya ile olan doğu sınırlarında yasadışı geçişlerinin artmasıyla bu bölgedeki Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra ve Niirala sınır kapılarının bugünden itibaren kapatacağını duyurmuştu. Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen konuyla ilgili "Doğu sınırındaki sınır geçiş noktalarının kapatılması Finlandiya'ya yasa dışı girişi durduracaktır. Hükümet, gerekirse daha da sert önlemler almaya hazır" dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, Finlandiya'nın kararıyla ilgili Rus basına açıklama yapıp modern tarihte Rusya'nın Finlandiya'yı asla tehdit etmediğini ifade etti. Peskov, kararın ikili ilişkilere zarar vereceğinin altını çizdi.

'YABANCI YETKİLİLER YASADIŞI GEÇİŞİ KOLAYLAŞTIRIYOR'

Finlandiya Başbakanlık Ofisi, hükümetin kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Yabancı yetkililerin veya diğer aktörlerin, sınırı yasa dışı yollardan geçen kişilerin Finlandiya'ya girişini kolaylaştırmada rol oynadığına dair göstergeler var" denildi. Finlandiya hükümeti sınırlardaki durumu yakından takip ettiklerini ayrıca vurguladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 16 Kasım'da konuyla ilgili Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ile görüştüklerini belirtip "Rusya'nın göçmenleri bir alet gibi kullanması utanç verici. Finlandiya'nın aldığı tedbirleri tamamen destekliyorum. ve Avrupa sınırlarımızı korudukları için Finlandiya Sınır Muhafızlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İçişleri Bakanı Finlandiya Rusya Güvenlik Uluslararası İlişkiler Göçmenler Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title