Haberler

Filistinli doktora öğrencisi: Bombaların düştüğü yer evimize çok yakın

Güncelleme:

Eskişehir'de doktora öğrencisi olan Filistinli Halil Majdalawi, yaşanan bombardımanda birçok aile ferdi ve arkadaşını kaybettiğini belirtirken, "Bombaların düştüğü yer evimize çok yakın, dün gece bir bomba 100 metre ötede patladı ve ailemin evi zarar gördü" dedi.

Filistinli Halil Majdalawi birçok akraba ve arkadaşını bombardımanda kaybetti

Eskişehir'de öğrenim gören doktora öğrencisi Halil Majdalawi:

"İnsanlar hem bombalardan, hem de açlıktan ölüyor"

"Bombalardan çok sayıda akrabam ve arkadaşlarım öldü"

"İnsanlar kaçmak ve Gazze'den ayrılmak istemiyor"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de doktora öğrencisi olan Filistinli Halil Majdalawi, yaşanan bombardımanda birçok aile ferdi ve arkadaşını kaybettiğini belirtirken, "Bombaların düştüğü yer evimize çok yakın, dün gece bir bomba 100 metre ötede patladı ve ailemin evi zarar gördü" dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırısı bir haftayı geçkin süredir devam ediyor. Çatışmalarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Özellikle İsrail güçlerinin vurduğu Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Gazze'de El Ehli Hastanesi'nin vurulması tüm dünya tarafından tepkiyle karşılandı.

Eskişehir'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktora öğrencisi olan Filistinli Halil Majdalawi, yaklaşık 1 ay önce ailesinin yanından Türkiye'ye geldi. Halil Majdalawi'nin annesi ile babası sağ fakat birçok akrabası ve arkadaşı yaşanan bombardımanda hayatını kaybetti. Sevdiklerini kaybeden ve memleketi bombardımanla birlikte yıkılan Majdalawi, "Ben 2 yıldır Eskişehir'de oturuyorum. Yaklaşık 1 ay önce Gazze'ye ailemi ziyarete gitmiştim, yeni geldim. Aslında çok sakin bir durum vardı, biraz hareket vardı, ama oralar sakindi, savaş çıkmasına şaşırdık. Tüm ailem orada. Babam, annem, kardeşim hatta amcalarım, halalarım ve teyzelerim orada yaşıyorlar. Evleri ve toprakları orada ama yaşamak çok zor, insanlar hem bombalardan hem de açlıktan ölüyorlar. Her dakika bomba patlıyor, ailemin etrafında da bombalar patlıyor. Bombalardan çok sayıda akrabam, komşularım ve arkadaşlarım ya öldü ya da yaralandı. Üstelik günlük hayat zor çünkü temel ihtiyaçları karşılamak çok zor" dedi.

"İnsanlar kaçmak, Gazze'den ayrılmak istemiyor"

Gazze'de altyapı sıkıntısı yaşandığını söyleyen Halil Majdalawi, ailesiyle iletişim kurmadığını ve oradakilerin temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda sıkıntı yaşandığını belirtti. Konuyla ilgili Halil Majdalawi konuşmasına şöyle devam etti:

"İsrail, elektrik, su ve internet dahil her şeyi kesti, abluka yaptı. Ailemle 2-3 günde bir haberleşiyoruz çünkü orada elektrik yok. Sadece bir camide elektrik var ve oraya gidip, telefonlarını şarj edebiliyorlar. Durum çok trajik. Benim teyzem, onun 5 oğlu ve 3 arkadaşım öldürüldü. İnsanlar her gün ölüyor. 12 gün içerisinde 4 bin insan öldürüldü ve bin 800'ü çocuktu, bu trajik bir durum ve önlememiz lazım. Dün hastaneye saldırıldığını izledik, İsrail tarafından bin insan öldürüldü. İsrail bu baskıyı uygulamamalıdır. Bombaların düştüğü yer evimize çok yakın, dün gece bir bomba 100 metre ötede patladı ve ailemin evi zarar gördü ama çok şükür hala annem, babam ve kardeşim orada yaşıyorlar. İnsanlar kaçmak, Gazze'den ayrılmak istemiyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Eskişehir Aile Göçmenler Sağlık Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title