Haberler

    Erdoğan'dan Merkel'e: "Oyuna Gelmeyin!"

    Almanya Parlamentosu'nda oylanması planlanan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı Ankara ile Berlin arasında gerginliğe neden oldu.

    Almanya Parlamentosu'nda oylanması planlanan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı Ankara ile Berlin arasında gerginliğe neden oldu.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak tasarıya tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan perşembe günü oylanması beklenen tasarının iki ülke ilişkilerine zarar vereceğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

    "Biz önce şuna inanacağız, bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Bizim böyle bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösterenler, aslında iki ülke arasındaki, Almanya şu anda 3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı bir ülke ve şu anda aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Böyle bir oyuna gelecek olursa, bu bizim geleceğimize yönelik iki ülke arasındaki gerek diplomatik, ekonomik, ticari, siyasi, askeri ki, biz aynı zamanda NATO'da iki ülkeyiz, bütün bunları tabii bu zedeler. Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamış bi

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 31 Mayıs 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Recep Tayyip Erdoğan Angela Merkel Almanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title