Haberler

Dünyanın Uçamayan Tek Papağanı: Kakapo

Güncelleme:

Yeni Zelanda Maori bölgesinde çok nadir görülen ve tip olarak dünyanın en ilginç kuşu Kakapoolar yaşıyor.

Yeni Zelanda'nın vahşi doğası dünyanın belkide en ilginç kuşu ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Kakapo ya da baykuş papağanına ev sahipliği yapıyor.

Kakapolar uçamayan tek papağan türü...Kanatlarını sadece yürürken dengeyi sağlamak için kullanıyor. Uçmadığı için vücudu çok ağırlaşabiliyor. Yeni Zelanda Maori bölgesi halkı Kakapoları hem avlıyor, hem de pet olarak kullanıyor. Kakapolar noktürnel canlılar. Gündüzleri dinlenerek geceleri ise avlanarak geçiriyor.

NESLİ TÜKENMEK ÜZERE

Uzmanlar yeryüzünde sadece 126 kakapo papağanı kaldığını açıkladı. Kakapo papağanları kolonileşemeden, insan, kedi ve sıçan gibi can düşmanları tarafından öldürülüyor.

Yumurtadan yeni çıkmış bir kakapo yavrusu

Kakapo yumurtası da kendi gibi ilginç

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Yeni Zelanda Dünya Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500

Yorumlar (5)

yazık ya:

çok şirin sevimli ALLAH korusun

14
0
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Yeni Zelanda gelişmiş modern bir ülke değilmi..bir baykuşu korumayı beceremiyorlarmıymış..üstelik Britanya adası kadar topraklarda topu topu 4 küsur milyon insan yaşıyor..ne çabuk neslini kurutmuşlar.

7
0
yanıtYanıtla
eaglecall@core.de:

zamaninda getirdikleri hayvanlar doganin dengesi bozuluyor

yanıt0
yanıt0
YORUMCU:

BU İNSANLARIN KÖKÜNÜ KURUTMADIĞI HAVAN TÜRÜMÜ KALDI. MAURİTUSTADA DODOLAR VARDI AYNI BUNLAR GİBİYDİ ONLARINDA SOYUNU TÜKETİLER.

4
0
yanıtYanıtla
veli:

paralelciler bitirmiştir.....

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title