Haberler

Dünyada 10 Kasım: Makedonya

Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 72. Yıl Dönümünde Makedonya'nın Manastır Kentinde Eğitim Gördüğü Askeri İdadi Okulu'nda Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. Yıl dönümünde Makedonya'nın Manastır kentinde eğitim gördüğü Askeri İdadi Okulu'nda anıldı.

Anma törenine T.C. Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye'den ve Makedonya'nın çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda konuk katıldı.

Saygı duruşunun ardından Makedonya ve Türkiye Milli marşları okundu.

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Atatürk'ün Makedonya Türkleri için önemine değinerek: '72 yıldır Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anıyoruz. Bizler hemşehrileri olarak kendisiyle her zaman gurur duyduk, bundan sonra da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu topraklarda yaşatacağız.

Rumeli Türkleri her zaman ana vatanın yanında olmuştur. Bizler hem Sarıkamış'ta, hem Dumlupınar'da, hem Çanakkale'de, hem de K.K.T.C' de şehit vermişiz' dedi.

T.C. Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer de konuşmasında şunları söyledi: ' Bu gün, aynı saatte Türkiye'de ve yurt dışında tüm temsilciliklerimizde yapılan Atatürk'ü anma törenleri arasında Makedonya'da gerçekleşen bu törenin ayrı bir önemi vardır.

Makedonya'da yalnız Türk toplumu değil,tüm Makedonya halkı, Atatürk'ü, bu topraklarda yetişmiş bir askeri deha ve dünya çapında bir devlet adamı olarak bağrına basmıştır'.

Konuşmaların ardından, Manastıra yakın olan Kanatlar köyünden gelen ilköğrenim öğrencileri Atatürk için yazılan şiirler okudular.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1896-1899 okuduğu Askeri İdadi Binasında özel olarak hazırlanan Anı Odası da ziyaret edildi.

İlk önce, Atatürk'ün büstüne T.C.Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ve Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Ardından Anı Odasında sergilenen Atatürk fotoğrafları ve ona ait bazı eşyalar da ziyaretçiler tarafından seyredildi.

10 Kasım günü dolayısıyla Anadolu Ajansının hazırladığı 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' de açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

title