Haberler

Dünya Bankası Afganistan'da Afyon Üretiminin Önlenmesi İçin 2 Milyar Dolarlık Yatırım Gerektiğini Bildirdi

Dünya Bankası, Afganistan'da Son Senelerde Büyük Bir Hızla Artan Afyon Yetiştiriciliğinin Önlenmesi İçin 2 Milyar Dolarlık Yatırım Yapılması Gerektiğini Bildirdi.

Dünya Bankası, Afganistan'da son senelerde büyük bir hızla artan afyon yetiştiriciliğinin önlenmesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılması gerektiğini bildirdi.

Dünya Bankası, Afganistan'da sulama, yol yapımı ve kırsal bölgelerin kalkındırılması için 2 milyar dolardan fazla yatırıma ihtiyaç olduğunu bildirdi. Merkezi İngiltere'de olan Uluslararası Kalkınma Departmanı'yla birlikte bir rapor yayımlayan kuruluş, halen Afganistan'da en gözde iş durumunda olan afyon yetiştiriciliğinin, ancak çiftçilere gelir elde edebilecekleri alternatif iş imkanlarının sağlanmasıyla mümkün olacağını bildirdi. 98 sayfalık raporda, "Kuvvetli bir iktisadi ve kalkınma programı

tarafından desteklenmedikçe narkotik çabalar başarılı olmayacaktır" denildi. Raporda Afganistan'da çeşitli kalkınma projeleri geliştirilmesi, sulama faaliyetleri, hayvancılığın teşviki, kırsal bölgelerde iş imkanları oluştutrulması gerektiği ifade edildi.

Dünya Bankası, Afganistan'a şimdiye kadar yapılan yardımların ise uygun şekilde kullanılmadığını kaydetti.

(İHA-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title