Haberler

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Vietnam Başbakanı ile Görüştü

Güncelleme:

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile görüşerek, Çin-Vietnam ilişkilerinin önemini vurguladı ve işbirliğini artırmak için çağrıda bulundu.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Vietnam Başbakanı ile GörüştüÇin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in başkenti Beijing'deki Büyük Halk Salonu'nda Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile bir araya geldi, 27 Haziran 2023. (Fotoğraf: Yao Dawei/Xinhua)

BEİJİNG, 28 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Salı günü Çin'in başkenti Beijing'de Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile bir araya geldi.

Bu yılın Çin-Vietnam kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığının kurulmasının 15. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Xi, Çin'in komşuluk diplomasisinde Vietnam'ı bir öncelik olarak gördüğünü söyledi. Çin'in Vietnam'la ortak geleceğe sahip bir topluluk kurmak için çalıştığını kaydeden Xi, ülkesinin ikili ilişkilerin uzun dönemli gelişimini temel alarak bu stratejik tercihi yaptığını belirtti.

Xi, sosyalist ülkeler olan Çin ve Vietnam'ı yüksek düzeyde karşılıklı güvene sahip yoldaşlar, kazan-kazan sonuçlarını hedefleyen ortaklar ve birbirini çok iyi tanıyan dostlar olarak tanımladı. Xi, her iki tarafa da halkı önceleme düşüncesine bağlı kalma ve kendi ulusal şartlarına uygun sosyalist yollarını ve kendilerine özgü modernleşme yollarını izleme konusunda birbirlerini kararlılıkla destekleme çağrısında bulundu.

Xi, iki tarafın birlikte yüksek kaliteli bir Kuşak ve Yol inşa etmesi, kalkınma stratejilerinde sinerjiyi artırması, tamamlayıcı avantajları kullanması ve altyapı, akıllı gümrük ve yeşil enerji gibi alanlarda tatbiki işbirliğini hızlandırması gerektiğini söyledi.

Xi, Çin'in pazarlanabilir Vietnam ürünleri için ithalatı artırmaya istekli olduğunu ve Vietnam'ın bu yılın ikinci yarısında 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na ve Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na katılacak olmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Pham Minh Chinh ise Vietnam-Çin arasında uzun dönemli, istikrarlı ve sağlam ilişkiler geliştirmenin, her zaman Vietnam Komünist Partisi ve Vietnam hükümetinin stratejik tercihi ve en önemli önceliği olduğunu söyledi.

Vietnam Başbakanı, Vietnam'ın Çin'in kendilerine verdiği uzun dönemli ve değerli desteği her zaman hatırlayacağını ve bunun için samimiyetle teşekkür ettiğini belirterek, eski liderler kuşağının titizlikle geliştirdiği ilişkileri el üstünde tuttuklarını vurguladı.

Pham Minh Chinh, Vietnam'ın tek Çin politikasına kararlılıkla bağlı olduğunu, Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi'ne destek verdiğini, Çin'in Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve Aşamalı Anlaşma'ya katılımını desteklediğini ve Kuşak ve Yol'un inşasına aktif şekilde katılmaya devam edeceklerini söyledi.

Vietnam'ın ekonomik meselelerin siyasallaştırılmasına karşı olduğunu vurgulayan Pham Minh Chinh, ülkesinin her türlü risk ve zorluğa karşı korunma ve mücadele yolunda Çin'le yakından çalışmaya istekli olduğunu ve hiçbir gücün iki ülkenin arasını bozmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Xi Jinping Vietnam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title