Haberler
BBC

Salgını 6 yıl önceden bilen Bill Gates'ten iklim değişikliği uyarısı: Koronadan kurtulmak çok daha kolay

Güncelleme:

Koronavirüs salgınına 6 yıl önce yaptığı uyarıyla dikkat çeken ABD'li milyarder iş adamı Bill Gates, koronadan kurtulmanın iklim değişikliğine kıyasla "çok daha kolay olduğunu" savundu. Gates, iklim değişikliğinin bu yüzyılın sonunda, her yıl beş kat daha fazla ölüme neden olacağını söyledi.

ABD'li milyarder iş adamı Bill Gates, koronavirüs salgınından kurtulmanın, iklim değişikliğine kıyasla "çok daha kolay olduğunu" savundu.

Bill Gates'in açıklamaları şu şekilde:

"Pandemi sona erecek. Çünkü inanılmaz aşılar bulundu. Şimdi bu aşıları yaygınlaştırmaya ve yeni varyantlara uyarlama çalışıyoruz. İklim değişikliğine kıyasla bu çok daha kolay. Maalesef, iklim değişikliği bu yüzyılın sonunda, her yıl beş kat daha fazla ölüme neden olacak.

"İNSANLIĞIN ŞİMDİYE KADAR BAŞARDIĞI EN MUHTEŞEM ŞEY OLACAK"

"Fiziki ekonominin tümünde yenilikçiliğe ihtiyacımız var. Çelik fabrikalarını, çimento fabrikalarını, elektriği ve ulaşımı değiştirmemiz gerekiyor. Sıfıra (karbon emisyonuna) ulaşmayı başarırsak bu, insanlığın şimdiye kadar başardığı en muhteşem şey olacak. Fiziki ekonominin tarihine bakınca, gelecek 30 yılda başaracağımız dönüşümlere benzer bir geçişi sağlayamadık. Bunun emsali yok."

"HÜKÜMETLERİN AR-GE BÜTÇESİ OLMASI GEREKİYOR"

"Bunun için bir dizi yeniliğe gerek var. Öncelikle hükümetlerin bir Ar-Ge bütçesi olması gerekiyor. Sonra bu yenilikleri laboratuvardan alıp taşıyacak, yüksek risk içermesine rağmen destekleyecek bir sermaye girişimi gerekiyor. Büyük şirketlerin ortaklığı ve bu ürünleri satın alarak, hacmi artırıp fiyatları düşürecek birilerinin olması gerekiyor."

GATES 6 YIL ÖNCE SALGIN UYARISI YAPMIŞTI

Bill Gates, 2015 yaptığı bir TED X konuşmasında, dünyayı bir sonraki büyük salgına karşı uyarmıştı ve "Önümüzdeki 10 yılda bir şey 10 milyon insanı öldürürse bu muhtemelen savaş değil, oldukça bulaşıcı bir virüs olacaktır" demişti.

BBC

Koronavirüs Bill Gates Microsoft Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (4)

MUHARREM AKÇA:

BUNU BİZLER DE GÖREBİLİYORUZ. ZENGİNLER SÖYLEYİNCE Mİ KIYMETİ OLUYOR. BU SÖZLER ONU KAHİN Mİ YAPAR. TARIM ALANLARI NE HALDE BİLMEYEN Mİ VAR. EKİLMİYOR, EKİLEMİYOR. çİFTÇİ ZORDA. GENÇLER ASGARİ ÜCRETE ŞEHİRLERDE. HER ŞEYİ TÜKETEN İNSAN HIRSI DÜNYAYI DA YOK EDİYOR. DÜNYA CAN ÇEKİŞİYOR. SİZ FARKINDA DEĞİL MİSİNİZ YOKSA.

16
1
yanıtYanıtla
Mert Ören:

Aslında olayın özeti bin yıllar önce Mars''ta yaşam olduğu ve Atmosferini bırakması nedeniyle bütün canlıların öldüğünü ve dünyanın da bu sona yaklaştığını anlatmış. Amerika Mars gezegenine Atmosfer oluşturmayı başarırsa dünyanın atmosferini de kurtarabilir. Olayın özeti böyle giderse elli yıl sonra kendi kendini temizleyemeyen bir havaya sahip olacağız. (Yorum)

6
2
yanıtYanıtla
Tuba:

Bu virüs birileri tarafından bile isteye topluma yaydirildi.

2
0
yanıtYanıtla
dünyada çevreci iktidarlar hiç olmadı ki:

Bizim ülkemizde Kazdağları kelaynak kuşuna döndü tepki var mı .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title